• 1387/11/16 - 15:37
  • - تعداد بازدید: 922
  • - تعداد بازدیدکننده: 72
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
شانا

کاهش میزان گوگرد فرآورده های نفتی به کمتر از 10 پی.پی.ام

مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید پالایشگاه های کشور گفت: هم اکنون ضریب تولید میزان گوگرد فرآورده های نفتی در کشور ما نزدیک به 200 پی.پی.ام است که این میزان تا سال 2011 با اجرای پروژه های بهینه سازی به 10 جزء در میلیون (ppm) کاهش می یابد. مهندس امین الله اسکندری، مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید پالایشگاه های کشور در دومین همایش HSE وزارت نفت در بندرعباس، بر ضرورت توجه یکپارچه به مسائل بهداشت، ایمنی و محیط زیست در صنعت نفت تاکید و تصریح کرد: ارتقای سطح بهداشت و سلامت شغلی، کاهش آلاینده های فرآورده های نفتی از قبیل گوگرد، افزایش راندمان دستگاه های مصرف کننده انرژی و کاهش شدت انرژی از محورهای مهم مدیریت HSE است.

مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید پالایشگاه های کشور گفت: هم اکنون ضریب تولید میزان گوگرد فرآورده های نفتی در کشور ما نزدیک به 200 پی.پی.ام است که این میزان تا سال 2011 با اجرای پروژه های بهینه سازی به 10 جزء در میلیون (ppm) کاهش می یابد.


مهندس امین الله اسکندری، مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید پالایشگاه های کشور در دومین همایش HSE وزارت نفت در بندرعباس، بر ضرورت توجه یکپارچه به مسائل بهداشت، ایمنی و محیط زیست در صنعت نفت تاکید و تصریح کرد: ارتقای سطح بهداشت و سلامت شغلی، کاهش آلاینده های فرآورده های نفتی از قبیل گوگرد، افزایش راندمان دستگاه های مصرف کننده انرژی و کاهش شدت انرژی از محورهای مهم مدیریت HSE است.

وی با اشاره به بالا بودن شدت انرژی در کشور گفت: شدت انرژی مقدار نفت خامی است که به ارزشی معادل یک میلیون دلار تولید ناخالص داخلی منجر می شود که میزان شدت انرژی هم اکنون در ایران 900 است؛ در حالی که استاندارد جهانی شدت انرژی 178 است.

مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید پالایشگاه های کشور تصریح کرد: شدت انرژی رابطه مستقیمی با آلاینده های محیط زیست دارد و ضروریست که در این زمینه با مدیریت صحیح آلاینده ها کیفیت محیط زیست را ارتقا دهیم.

مهندس اسکندری، شدت حوادث را یکی دیگر از معیارهای اندازه گیری سطح سلامت و بهداشت شغلی معرفی و تصریح کرد: جایگاه ایران در خاورمیانه در زمینه شدت حوادث بالاست به طوری که هزینه های مخفی حوادث 20 برابر هزینه های آشکار در سازمان است.

وی هزینه های آموزش سیستم جدید، عدم رغبت کارمندان شاهد حادثه برای ادامه فعالیت و عدم جذابیت شغلی برای نیروهای متخصص جویای کار، کاهش تولید محصول، از دست دادن مشتری و دیگر هزینه های اداری را از جمله هزینه های پنهان ایجاد حوادث در محیط های صنعتی برشمرد.

او عدم رعایت قوانین HSE در محیط کار، ضعف نظارت از سوی مدیران و سرپرستان، شرایط ناایمن در محیط کار را از جمله عوامل اصلی ایجاد حوادث شغلی در محیط کار برشمرد.

مهندس اسکندری، با اشاره به گزارش شرکت شل درباره تاثیر عوامل مختلف بر وقوع حوادث به عامل تکنولوژی روش ها و استانداردها، فرهنگ و رفتار سازمانی را به عامل موثر و ایجاد حوادث شغلی در محیط کار است.

مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید پالایشگاه های کشور با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی HSE از سوی مدیران در سازمان ها،گفت: هم اکنون حوادث ما در کشور تنها کمی پس از بروز حادثه پیگیری و یا با تکیه بر خطرات صنعت حادثه از سوی مدیران توجیه می شود و کارکنان مقصر تعبیه می شوند در حالی که کمتر به وضع قوانین جدید برای رعایت مسائل HSE ارائه گزارشات و پیگیری آنها برای اجرای قوانین HSE از سوی کارکنان توجه می شود.

وی با تاکید بر بررسی و شناسایی مهم ترین هسته ایمنی در پالایشگاه ها و صنعت، کارمند اتاق کنترل و کارمند محوطه را به عنوان هسته اول رعایت مسائل ایمنی در صنعت نفت برشمرد و تاکید کرد: این افراد نقش اصلی را در ایجاد و کنترل حوادث در صنعت نفت بازی می کنند که اگر در انتخاب آنها دقت لازم انجام و منابع لازم در اختیار آنان گذاشته شود میزان حوادث در صنعت نفت کاهش خواهد یافت.

مهندس اسکندری، ارائه آخرین اخبار و استانداردهای روز دنیا، مستند سازی دقیق حوادث، تنبیه خاطیان و یا تشویق کارکنان نمونه، انعطاف پذیری و عبرت پذیری و تهیه شناسنامه شغلی از حوادث سراسر دنیا را از ابزارهای اصلاح HSE در سازمان است.

مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید پالایشگاه های کشور عضویت در انجمن های معتبر بین المللی در زمینه ایمنی از جمله انجمن مهندسان ایمنی امریکا با هدف حفاظت از نیروی انسانی، سرمایه‌ها و محیط زیست را از جمله راهکارهای موثر در ارتقای فرهنگ و اجرای قوانین ایمنی و دسترسی به گسترده ترین بانک های اطلاعاتی استاندارد ایمنی همچنین تبادل نظر در کشورهای پیشرو در HSE را از جمله مزیت های عضویت در این سازمان است.

وی ایجاد کمیته مشترک با حضور وزارتخانه های صنایع، نفت، نیرو، کار، بهداشت و درمان و سازمان محیط زیست برای تعیین الگوی جامع HSE در کشور را یکی از ضرورت های اصلی ارتقای فرهنگ HSE در کشور خواند.

اسکندری استفاده از منابع نفتی در صنایع تبدیلی با ارزش افزوده بیشتر از جمله پتروشیمی به جای استفاده برای تامین انرژی حرارتی، ضرورت شناسایی وضع موجود از نظر شدت مصرف انرژی و مقایسه آن با استانداردهای جهانی همچنین ضرورت توجه بیشتر به دو مقوله بهداشت و محیط زیست، ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی با هدف کاهش تولید گازهای گلخانه ای، حمایت دولت از منابع تجدیدپذیر و پاک انرژی از طریق حذف یارانه های فرآورده های نفتی و اختصاص آن به منابع جدید را از دیگر راهکارهای ارتقای HSE در صنعت نفت برشمرد.

  • گروه خبری : عمومي
  • کد خبر : 245
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید