• 1386/06/03 - 11:18
  • - تعداد بازدید: 920
  • - تعداد بازدیدکننده: 40
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
شانا

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش:پالایشگاه اصفهان به بخش خصوصی واگذار می شود

پالایشگاه اصفهان در همسویی با سیاست های کلی نظام و تاکیدهای مقام معظم رهبری، به بخش خصوصی واگذار می شود. به گزارش خبرنگار شانا، مهندس محمدرضا نعمت زاده در مراسم امضای قرارداد «بسته دوم» طرح توسعه و بهینه سازی پالایشگاه اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: برای نخستین بار در طول تاریخ فعالیت های صنعت نفت کشور چه قبل و چه بعد از انقلاب است که بر مبنای سیاست های کلی نظام و تاکید مقام معظم رهبری مصمم به واگذاری پالایشگاه های موجود به بخش خصوصی هستیم و قصد داریم پالایشگاه های جدید را نیز با مشارکت بخش خصوصی احداث کنیم.

به گزارش خبرنگار شانا، مهندس محمدرضا نعمت زاده در مراسم امضای قرارداد «بسته دوم» طرح توسعه و بهینه سازی پالایشگاه اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: برای نخستین بار در طول تاریخ فعالیت های صنعت نفت کشور چه قبل و چه بعد از انقلاب است که بر مبنای سیاست های کلی نظام و تاکید مقام معظم رهبری مصمم به واگذاری پالایشگاه های موجود به بخش خصوصی هستیم و قصد داریم پالایشگاه های جدید را نیز با مشارکت بخش خصوصی احداث کنیم.

وی ادامه داد: ابتدا تصمیم داشتیم پالایشگاه های کوچک مانند پالایشگاه لاوان و کرمانشاه را به بخش خصوصی واگذار کنیم و از شرکت های پالایشی بزرگ شروع کردیم و در قدم نخست پالایشگاه اصفهان به وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصی سازی کشور به عنوان اولین شرکت قابل واگذاری به مردم عرضه شد.

نعمت زاده یادآوری کرد: پس از پالایشگاه اصفهان، پالایشگاه تبریز نیز به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به استقبال بی نظیر بخش خصوصی به واگذاری شرکت های پالایشی اظهار داشت: اخیرا چند متقاضی خرید پالایشگاه های نفت کشور از سوی سازمان خصوصی سازی کشور در نامه ای به ما معرفی شدند و روند تقاضاهای خرید پالایشگاه های کشور همچنان ادامه دارد.

نعمت زاده با بیان این که مسئولان و مهندسان و همکاران صنعت نفت نباید نگران واگذاری واحدهای بزرگ به بخش خصوصی باشند، یادآور شد: برای نخستین بار که پتروشیمی خارگ آماده واگذاری به بخش خصوصی شد، برخی از همکاران نگران بودند که طرح متانول خارگ لطمه ای جبران ناپذیر ببیند اما خوشبختانه نه تنها این اتفاق بروز نداد، بلکه شتاب بیشتری نیز در عملکرد طرح ایجاد شد.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تصریح کرد: وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران مصمم به مشارکت بخش خصوصی در طرح های بزرگ پالایشی است.

نعمت زاده از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، پالایشگاه هرمز، پالایشگاه آناهیتا و پالایشگاه پارس به عنوان دلیل روشنی و سند محکمی برای اثبات حرکت صنعت نفت کشور و گام برداشتن آن به سمت خصوصی سازی در چارچوب سیاست های کلی نظام و تاکید مقام معظم رهبری به اجرای اصل 44 قانون اساسی یاد کرد.

وی همچنین اظهار داشت: تلاش شبانه روزی مدیران و مسئولان صنعت نفت در زمینه کارت هوشمند سوخت موجب شده بود تا فرصت مناسبی برای رسیدگی به دیگر پروژه های عمده نداشته باشیم، اما اکنون با ساماندهی این طرح ملی، امیدواریم در ماه های آینده چند پروژه بزرگ و مهم را نهایی کنیم.

نعمت زاده تصریح کرد: به تازگی با امضای مشارکت نامه ای میان دو طرف ایرانی و مالزیایی، یک پالایشگاه نفت در شیراز و یک پالایشگاه نفت در مالزی توسط دو طرف احداث خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به امضای قرارداد بسته دوم طرح توسعه و بهینه سازی پالایشگاه اصفهان افزود: به دلیل حجم بالای کار و ظرفیت چشمگیر و مناسب شرکت پالایش نفت اصفهان تصمیم گرفتیم نظارت بر اجرای این قرارداد را به عهده خود پالایشگاه نفت اصفهان بگذاریم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران یادآوری کرد: دو بسته دیگر این پروژه شامل واحدهای اصلی که خوشبختانه قرارداد آن در اسفند ماه سال گذشته امضا شد و اعتبار آن هم گشایش یافت و بسته دیگر هم مراحل نهایی خود را برای امضای قرارداد طی می کند.

قرارداد بسته دوم طرح توسعه و بهینه سازی پالایشگاه اصفهان در کنسرسیومی با حضور شرکت های پرلیت، میسان و طرح پالایش عصر دیروز در محل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با حضور مهندس محمدرضا نعمت زاده و برخی مدیران و معاونان این شرکت امضا شد.

این قرارداد که مهندسی بنیادی آن را شرکت «تکنیپ» ایتالیا به عنوان مشاور اصلی انجام داده، شامل طراحی تفصیلی، خرید و نصب تجهیزات است و در مدت 48 ماه با صرف 107 میلیون یورو و دو هزار و 640 میلیارد ریال اعتبار اجرا خواهد شد.

این پروژه شامل احداث واحد تصفیه نفت خام در اتمسفر، واحد گاز مایع، واحد ساخت سوخت جت از نفت سفید، مشعل سوم، بهینه سازی واحدهای موجود از جمله تقطیر در اتسمفر و خلا، گاز مایع، جذب H2S با آمین، همچنین تبدیل سیستم کنترل نیوماتیک به الکترونیک است.

ارتقای کیفیت محصول نفت سفید به سوخت جت، تامین خوراک مورد نیاز واحدهای تصفیه ته مانده سنگین برج های تقطیر (RHU) و دستگاه شکست مولکولی ته مانده سنگین تصفیه شده (RFCC) و تغییر سیستم های کنترل و ابزار دقیق از نیوماتیک کنونی به سیستم پیشرفته FCS/DCS، از جمله دستاوردهای اجرایی این پروژه است.
  • گروه خبری : عمومي
  • کد خبر : 29
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید