شانا
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران:تحریم بنزین ایران ناممکن است
شانا _ گروه پالایش و پخش: مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران در باره طرح تحریم فروش بنزین به ایران از سوی آمریکا گفت: امروز در جایگاهی قرار داریم که با انجام تغییرات جزیی در واحدهای پتروشیمی قادر به تامین بنزین مورد نیاز کل در کوتاهترین زمان هستیم. به گزارش خبرنگار شانا، مهندس فرید عامری امروز (دوشنبه 13 مهر) تصریح کرد: با توحه به رشد منفی هفت درصدی اقتصاد در کشورهای توسعه یافته و احتمال ورشکستگی بسیاری از شرکتهای پالایشگاهی، بحث تحریم واردات بنزین به ایران با واقعیتهای موجود در بازارهای بینالمللی ناممکن است.
به گزارش خبرنگار شانا، مهندس فرید عامری امروز (دوشنبه 13 مهر) تصریح کرد: با توحه به رشد منفی هفت درصدی اقتصاد در کشورهای توسعه یافته و احتمال ورشکستگی بسیاری از شرکتهای پالایشگاهی، بحث تحریم واردات بنزین به ایران با واقعیتهای موجود در بازارهای بینالمللی ناممکن است.
وی ادامه داد: هماکنون ظرفیت پالایشی مازاد در دنیا زیاد است و شرکتهای پالایشی برای جلوگیری از ورشکستگی خود ملزم به تولید و فروش فرآورده هستند.
عامری تاکید کرد: ما نگران تامین بنزین موردنیاز کشور نیستیم و در حداقل زمان قادر به تامین بنزین کشور با کیفیت بالا و با استفاده از ظرفیتهای صنایع پتروشیمی هستیم.
قراردادی با ونزوئلا برای واردات بنزین بسته نشده
عامری درباره واردات بنزین از ونزوئلا به ایران تصریح کرد: تفاهم های انجام شده با طرف ونزوئلایی برای واردات بنزین در حد امضای موافقتنامه اولیه (MOU) بوده است.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: تا کنون قراردادی با ونزوئلا برای واردات بنزین بسته نشده و هیچ قیمتی برای بنزین وارداتی ارائه نشده است.
عامری تاکید کرد: اقدامهای خوبی برای افزایش سطح همکاری ها و روابط اقتصادی با این کشور به عنوان یک شریک تجاری خوب انجام خواهد شد.
افزایش تولید بنزین در کشور
وی اظهار امیدواری کرد تا سال آینده با اجرای طرح بهینهسازی پالایشگاه اراک و راهاندازی واحد کتکراکر پالایشگاه آبادان روزانه 8 تا 10 میلیون لیتر در کشور تولید شود.
افزایش 35 درصدی مصرف سوخت نیرو گاه ها
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره روند مصرف سوخت نیروگاهها گفت: از ابتدای امسال تا کنون یک میلیارد و 800 میلیون لیتر نفت گاز و سه میلیارد و 900 میلیون لیتر نفت کوره در نیروگاهها مصرف شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب افزایش 400 میلیون لیتری و یک میلیارد و 100 میلیون لیتری را نشان میدهد.
به گفته عامری، امسال مصرف سوخت مایع نیروگاهها در مجموع یک میلیارد و 500 میلیون لیتر (حدود 35 درصد) افزایش پیدا کرده است.
وی در باره دلایل این افزایش مصرف تصریح کرد: افزایش بیرویه مصرف برق در تابستان سبب شد مصرف سوخت معادل نیروگاهها روزانه 210 میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
افزایش ذخیره سوخت نیروگاهها پیش از شروع فصل سرما
عامری از افزایش ذخیره نفتگاز موجود در نیروگاهها خبر داد و گفت: تا کنون یک میلیارد و 500 میلیون لیتر نفت گاز در نیروگاهها ذخیره شده که در قیاس با سال گذشته افزایش 500 میلیون لیتری را نشان میدهد.
به گفته عامری تا پایان آبان ماه امسال 300 میلیون لیتر به حجم ذخیره نفت گاز و 500 میلیون لیتر نیز به حجم ذخیره نفت کوره موجود در نیروگاه ها افزوده میشود؛ به این ترتیب ذخیره سوخت مایع نیروگاهها به ترتیب به یک میلیارد و 900 میلیون لیتر و دو میلیارد و 100 میلیون لیتر میرسد.
به گفته وی، هماکنون یک میلیارد و 600 میلیون لیتر نفت کوره در انبارهای نیروگاهها ذخیرهسازی شده است.
افزایش حجم ذخیره سازی انبارهای سوخت کشور
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران از افزایش حجم ذخیرهسازی انبارهای سوخت کشور به 11 میلیارد و 500 میلیون لیتر تا پایان امسال خبر داد و گفت: از ابتدای امسال حدود 700 میلیون لیتر مخزن جدید ذخیرهسازی سوخت به حجم مخازن موجود در کشور در کشور افزوده شده و این میزان هم اکنون به 11 میلیارد لیتر رسیده است.
عامری ادامه داد: تا پایان امسال 500 میلیون لیتر دیگر نیز به مجموع حجم ذخیرهسازی مخازن سوخت کشور افزوده میشود.
مصرف روزانه 145 میلیون لیتر سوخت معادل در نیروگاهها
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره میزان مصرف سوخت مایع نیروگاهها در زمستان امسال پیشبینی کرد نیروگاهها امسال به روزانه 145 میلیون لیتر سوخت معادل نیاز داشته باشند.
وی پیشبینی کرد در سه ماه نخست پاییز امسال، روزانه 110 میلیون لیتر سوخت مایع در نیروگاهها مصرف شود.
عامری وضعیت ذخیرهسازی سوخت مایع در نیروگاههای کشور را مطلوب ارزیابی و پیشبینی کرد امسال روزانه نیروگاهها 35 میلیون لیتر سوخت مایع از محل ذخیرهسازی مخازن خود و 85 میلیون لیتر دیگر نیز از محل انبارهای نفت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی دریافت کنند.
به گفته عامری، میانگین سوخترسانی به مصرفکنندگان بخشهای مختلف در زمستان امسال به 280 میلیون لیتر میرسد.
کیفیت فرآوردههای نفتی کاهش نیافته است
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره کیفیت فرآوردههای تولیدی و وارداتی گفت: کیفیت فرآوردههای نفتی تولیدی پالایشگاههای کشور در حال ارتقاست و سطح کیفیت هیچ فرآورده نفتی تولیدی یا وارداتی به کشور کاهش نیافته است.
عامری با بیان اینکه بنزین سوپر مورد نیاز کشور کاملا از محل واردات تامین میشود، تصریح کرد: امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران بر اساس استانداردهای موجود بنزین وارداتی را خریداری و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیز کیفیت بنزین وارداتی را در مبادی ورودی، انتقال به مخازن و انبارهای نفت، تزریق به خط لوله، همچنین عرضه در جایگاهها کنترل میکند.
او افزود: در صورت مغایرت کیفیت بنزین موجود با استانداردها در هر یک از مراحل یاد شده از تحویل بنزین وارداتی خودداری میشود، چنانچه ماه گذشته سه محموله 40 میلیون لیتری بنزین از بنادر کشور به کشورهای وارد کننده برگشت داده شد.
عامری در باره پیگیریهای انجام شده مبنی بر کاهش کیفبت بنزین وارداتی در ماههای اخیر گفت: بر اساس پیگیریهای انجام شده این شایعهها کاملا بیاساس و حتی یک دلیل کارشناسی از جانب مدعیان ارائه نشده است.
آماری دقیقی از قاچاق سوخت نداریم
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران در باره اخباری مبنی بر قاچاق روزانه 40 میلیون لیتر سوخت از مرزهای کشور گفت: هم اکنون آمار دقیقی از آمار قاچاق سوخت در کشور وجود ندارد.
گفته عامری، با اجرای طرح سهمیه بندی بنزین، قاچاق این ماده سوختی از مرزهای کشور به صفر رسیده است، ولی با توجه به تفاوت قیمت آشکار گازوییل در دو سوی مرزها، این فرآورده از کشور قاچاق میشود.
او با بیان این که قاچاق نفت گاز با اجرای طرح عرضه کارت هوشمند نیز کنترل شده است، از کاهش مصرف مصرف نفت گاز در کشور از ابتدای امسال خبر داد و گفت: با اجرای طرح نفت گاز با کارت هوشمند سوخت مصرف این فرآورده حدود 2 تا 5/2 میلیون لیتر در روز کاهش یافته است.
وی با بیان این که هم اکنون گازوییل را با قیمت 16 تومان در جایگاه ها عرضه می کنیم، افزود: این قیمت در مقایسه با کشورهای همسایه تقریبا رایگان است.
نظر دهید