نفت نيوز
ماموریت های مهم وزارت در زمینه سوخت از زبان رئیس جمهور: ساخت 1000 جایگاه سوخت گاز تا پایان سال جاري / رساندن مصرف بنزين در كشور به زير 60 ميليون ليتر در روز / تبدیل ایران به صادر کننده بنزین تا سه سال آينده
نفت نیوز: رييس جمهور در يك مصاحبه تلويزيوني با اشاره به هزينه 55 ميليارد دلاري دولت براي تامين انرژي مصرفي كشور، از مردم، متخصصان و صاحبان صنايع خواست با زمينه سازي كاهش مصرف سوخت، فرصت ايجاد تحولات بزرگ در صنعت و اقتصاد كشور را فراهم كنند.
رييس جمهور با اشاره به هزينه 55 ميليارد دلاري دولت براي تامين انرژي مصرفي كشور، از مردم، متخصصان و صاحبان صنايع خواست با زمينه سازي براي كاهش مصرف سوخت، فرصت ايجاد تحولات بزرگ در صنعت و اقتصاد كشور را فراهم كنند.
محمود احمدي نژاد عصر روز شنبه( 9 تیرماه ) در مصاحبه با خبرنگاران به تشريح اقدامهاي دولت براي اجراي مصوبه مجلس در مورد سهميه بندي بنزين پرداخت و با تاكيد بر اينكه كار سهميه بندي در كشور بسيار پيچيده و گسترده است ، گفت: تشخيص مجلس اين بود كه دولت زودتر سهميه بندي بنزين را اجرا كند؛ چرا كه مصرف بنزين در كشور روز افزون است و منابع كشور اجازه واردات بيش از اين را نميدهد.
رييس جمهور افزود: دولت موظف است، قانون مجلس را اجرا كند و همه تلاش بر اين بود كه اين قانون به بهترين گونه اجرا شود كه كمترين زحمت را براي مردم داشته باشد.
احمدي نژاد با اشاره به اينكه كل درآمد نفتي ايران از فروش نفت و گاز و ديگر فرآورده هاي نفتي 50 ميليارد دلار در سال است، تصريح كرد: مصرف انرژي در كشور از قبيل نفت، گاز و بنزين 55 ميليارد دلار است و اين رقم سنگين در دنيا كم نظير است.
رييس شوراي اقتصاد با بيان اينكه ملت ايران در طرح سهميه بندي بنزين، مشكلات جنبي را هم ميپذيرند، گفت: مصرف بنزين بايد از روشهاي گوناگون كاهش داده شود و از اين رو تشخيص مجلس اين بود كه بنزين بايد سهميه بندي شود و دولت اين خواسته را اجرا كند.
احمدي نژاد با بيان اينكه با اجراي طرح كارت هوشمند سوخت، مصرف بنزين در روزهاي اخير از 80 ميليون ليتر به 70 ميليون ليتر در روز كاهش يافته است، تاكيد كرد: با برنامه و فعاليتهايي كه اكنون در حال انجام است، بايد مصرف بنزين در كشور به زير 60 ميليون ليتر در روز برسد.
رييس جمهور با اشاره به اينكه با كاهش مصرف بنزين، منابع مالي آن در توسعه حمل و نقل شهرها، مسكن، راه، آب و برق، دانشگاهها و آزمايشگاهها و توسعه و نوسازي مدارس صرف خواهد شد، اظهار داشت: البته فقط با سهميه بندي بنزين كار درست نميشود؛ بلكه بايد توسعه حمل و نقل عمومي و گاز سوز كردن خودروها با جديت دنبال شود و دراين باره دولت برنامههاي بسيار وسيع تنظيم كرده است.
احمدي نژاد گفت: اگر گاز سوز كردن خودروها توسعه يابد و فقط در سال جاري وانتها، تاكسيها و مسافركشها بتوانند به طور كامل گاز سوز شوند، بين 24 تا 26 ميليون ليتر بنزين در روز صرفه جويي ميشود.
صرفه جويي و قطع واردات
احمدي نژاد با بيان اين كه با صرفه جويي، امسال از هر نوع وارداتي بينياز ميشويم ، گفت: در اين شرايط حتي ميتوانيم بخشي از بنزين را صادر كرد.
رييس جمهور به برخي موانع و مشكلات طرح سهميه بندي سوخت بنزين اشاره كرد و گفت: البته در اين ميان كساني هستند كه آن روزهايي كه قانون سهميه بندي بنزين اجرايي نشده بود، ميگفتند چرا سهميه بندي نميكنيد، چرا عقب انداختهايد، اما روزي كه سهميه بندي اجرا شد، ميگويند، چرا سهميه بندي كرديد؟!
وي افزود: البته كسي علاقهاي به اعمال محدوديت ندارد. واقعاً دولت و مجلس نه ميخواهند حركت خودروها در شهرها به صورت زوج و فرد باشد، نه ميخواهند محدوديت ترافيك بگذارند و نه ميخواهند بنزين سهميه بندي شود.
احمدي نژاد در مورد مازاد مصرف بنزين بعضي از خودروها گفت: بيش از 85 درصد مصرف بنزين كمتر از سهميهاي است كه اعلام شده است، با اين حال تا پايان تابستان بر اساس آمار، كساني كه نياز به مصرف بيشتر دارند، اعلام كنند تا دولت از طريق افزايش توليد آن را تامين كند.
وي در ادامه با اشاره به ادعاي رسانههاي غربي مبني بر اين كه اجراي طرح سهميه بندي بنزين در واقع آماده شدن ايران براي تحريم بين المللي است، اظهار كرد: ما هر كاري كه در كشور انجام دهيم، آنان يك حرفي ميزنند و اين هم نشان ميدهد، آنها يك نيتي و توطئهاي داشتند كه خنثي شد و به اين خاطر عصباني هستند.
رييس جمهور گفت: آنان ملت ما را نميشناسند ، آنها خيال ميكنند، مثلا اگر اعلام كنند بنزين نميفروشيم، ملت ايران دستشان را بالا ميبرند(تسليم مي شوند) و اينكه ما ميگوييم انرژي هستهاي نميخواهيم، اما آنان اشتباه ميكنند. اگر آنها آن كار را هم بكنند، بلافاصله مردم خودشان به صحنه ميآيند و توطئه دشمن را خنثي ميكنند.
صادرات بنزين تا سه سال آينده
احمدي نژاد با بيان اينكه در دولت نهم توسعه و ساخت پالايشگاههاي جديد بنزين در دستور كار قرار گرفته است، تاكيد كرد: در سه سال آينده ايران اسلامي به يكي از صادر كنندگان اصلي بنزين در منطقه و دنيا تبديل خواهد شد كه درآمد خوبي براي ملت ايران خواهد داشت.
وي در ادامه با بيان اينكه سهميه بندي بنزين هيچ ارتباطي به افزايش قيمتها ندارد، تصريح كرد: همه تلاش و تحمل فشارها از سوي دولت به خاطر اين است كه بيجهت قيمتها افزايش نيابد و زندگي مردم دچار آسيب نشود.
رييس جمهور با اشاره به اينكه با كمك و همكاري مردم، متخصصان و صاحبان صنايع بايد زمينه كاهش مصرف سوخت را به عنوان يك فرصت بزرگ براي صنعت و اقتصاد كشور فراهم كرد، گفت: اگر ما ظرف 3-4 سال آينده خودروهاي كشور گاز سوز كنيم، به كلي از مصرف بنزين بينياز ميشويم.
رييس جمهور با بيان اينكه تا مهر ماه سال جاري 550 جايگاه سوخت گاز در كشور ساخته خواهد شد، گفت: اين آمار تا پايان سال به هزار جايگاه سوخت گاز در كشور خواهد رسيد.
وي افزود: اگر خودروها گاز سوز شوند، محيط زيست هم از نظر استانداردهاي زيست محيطي، پاكيزه تر و سالمتر خواهد شد.
رييس جمهور در پايان اين مصاحبه با بيان اينكه ملت شريف ايران توانايي تصميم گيري بزرگ و اجراي آن را دارند، گفت: همه تلاش دولت خدمتگزار اين بوده و هست كه مردم راحت باشند و زياد به زحمت نيفتند.
نظر دهید