شانا
صرفه جویی 5/8 میلیارد دلاری در 22 ماه با اجرای کارت هوشمند سوخت
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش کاهش قاچاق دو فرآورده بنزین و نفت گاز، صرفه جویی 5/8 میلیارد دلاری در 22 ماه و روزآمد کردن اطلاعات مربوط به خودروها و موتورسیکلت ها را از مزایای اجرای طرح سامانه هوشمند سوخت اعلام کرد. به گزارش خبرنگار شانا، سید نورالدین شهنازی زاده بعد از ظهر امروز (دوشنبه 28 اردیبهشت) در یازدهمین همایش مدیران ارشد صنعت نفت اظهار داشت: شدت مصرف انرژی در کشور موجب شده تا شرکت ملی پالایش و پخش در سال جاری اهداف و برنامه های خود را با توجه به راهکارهای اصلاح الگوی مصرف پیگیری کند.
به گزارش خبرنگار شانا، سید نورالدین شهنازی زاده بعد از ظهر امروز (دوشنبه 28 اردیبهشت) در یازدهمین همایش مدیران ارشد صنعت نفت اظهار داشت: شدت مصرف انرژی در کشور موجب شده تا شرکت ملی پالایش و پخش در سال جاری اهداف و برنامه های خود را با توجه به راهکارهای اصلاح الگوی مصرف پیگیری کند.
وی افزود: با اجرای طرح سامانه هوشمند سوخت در کشور که یکی از راهکارهای اصلاح الگوی مصرف بوده است، موفق شدیم در سال 86، مصرف بنزین را تا 64 میلیون لیتر پایین بیاوریم و به میزان قابل توجهی نیز واردات این فرآورده را کاهش دهیم؛ در صورتی که بدون اجرای سهمیه بندی مصرف بنزین به 86 میلیون و 300 هزار لیتر می رسید.
شهنازی زاده یادآور شد: در بخش نفت گاز نیز تنها با اجرای طرح سامانه هوشمند سوخت و بدون اعمال سهمیه بندی شاهد صرفه جویی قابل توجهی بودیم.
وی در باره مصرف بالای نفت گاز و بنزین در کشور گفت: در سال 86 بدون احتساب برق نزدیک به 78 میلیارد دلار یارانه به حامل های انرژی در کشور اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در باره راه اندازی سیستم پرداخت الکترونیک در جایگاه های عرضه بنزین گفت: با اجرای این طرح انتظار داریم حداقل 60 میلیارد ریال وجه نقد از چرخه پرداخت فیزیکی حذف شود و خطاهای انسانی به حداقل برسد، همچنین مسائل ایمنی مربوط به عدم انباشت وجه نقد در جایگاه ها افزایش یابد.
به گفته او این طرح هم اکنون در دو جایگاه عرضه بنزین در تهران پیاده سازی شده و انتظار می رود تا پایان خرداد به 20 جایگاه در تهران و 15 جایگاه در کشور افزایش یابد.
وی در باره فروش اینترنتی فرآورده های نفتی به مشتریان نیز گفت: در کشور دو هزار و 642 جایگاه عرضه بنزین و نفت و گاز، 17 هزار فروشندگی سیار و 30 هزار مصرف کننده عمده وجود دارد که می توانند از طریق اینترنت عملیات خرید فرآورده مورد نیاز خود را به مقدار مورد نظرشان انجام دهند؛ به این ترتیب پیش بینی می شود ماهانه 600 هزار سفری که ارباب رجوع ها به شرکت های پخش در سراسر کشور داشتند، کاهش یابد و 300 هزار ساعت نیز صرفه جویی زمانی برای مشتریان حاصل شود.
شهنازی زاده در باره کمبود جایگاه های عرضه بنزین در کشور و شلوغی جایگاه ها اظهار داشت: از فروردین ماه سال گذشته تا کنون بیش از 30 جایگاه در تهران و 171 جایگاه عرضه سوخت در کشور احداث شده است که به این ترتیب زمان سوخت گیری از 10 دقیقه به دو دقیقه کاهش یافته و علاوه بر اینها دیگر شاهد صف های طولانی در مقابل جایگاه ها نیستیم.
وی درباره اجرای طرح کهاب در شرکت ملی پخش نیز اظهار داشت: برای اجرای این طرح دو هزار و 600 جایگاه را به سیستم نگهداشت و جمع آوری بخارات بنزین و 8 هزار و 500 دستگاه نفتکش را به این سیستم مجهز و 70 دستگاه جمع آوری و بازیافت بخارهای بنزین را در انبارهای نفت نصب کرده ایم.
شهنازی زاده تاکید کرد: با اجرای طرح کهاب، علاوه بر کاهش ضریب خطر در پمپ بنزین ها و انبارهای نفت 73 میلیون لیتر بنزین در سال بازیابی می شود که صرفه جویی اقتصادی معادل 40 میلیارد تومان دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران یادآور شد: این شرکت طرح های بنزین سازی در پالایشگاه های آبادان، تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس را در دست دارد که با بهره برداری از آنها 13 میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور افزوده می شود و علاوه بر آن با اجرای طرح های توسعه ای و بهینه سازی در پالایشگاه های تهران، لاوان، آبادان، اراک و اصفهان علاوه بر افزایش ظرفیت تولید و ارتقای کیفی فرآورده های نفتی 26 میلیون لیتر نیز به تولید بنزین کشور افزوده خواهد شد.
شهنازی زاده یادآوری کرد: با اجرای این طرح ها اهدافی چون ارتقای کیفیت فرآورده های تولیدی پالایشگاه ها، به صفر رساندن واردات فرآورده های نفتی و حذف گوگرد از نفت خام را دنبال می کنیم.
وی ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی در کشور را 5/11 میلیارد لیتر خواند و افزود: در برنامه های پیش بینی شده می خواهیم این ظرفیت را به 16 میلیارد لیتر برسانیم.
نظر دهید