• 1387/11/13 - 17:51
  • - تعداد بازدید: 966
  • - تعداد بازدیدکننده: 40
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نفت نيوز

سه واحد جديد پالايشگاه لاوان توسط وزير نفت افتتاح شد

واحد بازيافت، تصفيه و ذخيره‌سازي گاز مايع، اسكله‌ دو منظوره نفتي ـ تداركاتي و واحد شيرين‌سازي گازهاي ترش و با آمين شركت پالايش نفت لاوان امروز صبح با حضور وزير نفت افتتاح شد. به گزارش ايسنا، مهمترين اهداف واحد بازيافت، تصفيه و ذخيره‌سازي گاز مايع توليد فرآورده‌ با ارزش گاز مايع است. توليد اين فرآورده‌ ارزشمند پس از اجراي پروژه‌هاي طرح جامع بهبود فرآيند و بهينه‌سازي ظرفيت پالايشگاه لاوان بر اساس طراحي بيش از 220 تن در روز است. همچنين كاهش آلاينده‌هاي زيست محيطي از ديگر نتايج اين طرح محسوب مي‌شود. با توجه به توليد 220 تن گاز مايع در روز و همچنين كاهش ضايعات و افزايش پيچيدگي عمليات پالايشگاه و با احتساب 450 دلار به ازاي هر تن گاز مايع و 350 روز كاركرد واحد در سال، درآمد حاصل بيش از 35 دلار در سال خواهد بود. از سوي ديگر با بهره‌برداري از واحد استحصال گاز مايع، ميزان گاز‌هاي مازاد كه هم اكنون به ناچار در مشعل پالايشگاه لاوان سوزانده مي‌شود، به فرآورده‌ با ارزش گاز مايع تبديل شده و در نتيجه‌ 1.8 درصد از ضايعات پالايشگاه كاسته مي‌شود.

به گزارش ايسنا، مهمترين اهداف واحد بازيافت، تصفيه و ذخيره‌سازي گاز مايع توليد فرآورده‌ با ارزش گاز مايع است.
توليد اين فرآورده‌ ارزشمند پس از اجراي پروژه‌هاي طرح جامع بهبود فرآيند و بهينه‌سازي ظرفيت پالايشگاه لاوان بر اساس طراحي بيش از 220 تن در روز است. همچنين كاهش آلاينده‌هاي زيست محيطي از ديگر نتايج اين طرح محسوب مي‌شود. با توجه به توليد 220 تن گاز مايع در روز و همچنين كاهش ضايعات و افزايش پيچيدگي عمليات پالايشگاه و با احتساب 450 دلار به ازاي هر تن گاز مايع و 350 روز كاركرد واحد در سال، درآمد حاصل بيش از 35 دلار در سال خواهد بود.
از سوي ديگر با بهره‌برداري از واحد استحصال گاز مايع، ميزان گاز‌هاي مازاد كه هم اكنون به ناچار در مشعل پالايشگاه لاوان سوزانده مي‌شود، به فرآورده‌ با ارزش گاز مايع تبديل شده و در نتيجه‌ 1.8 درصد از ضايعات پالايشگاه كاسته مي‌شود.
براساس اين گزارش، با راه‌اندازي اسكله‌ دو منظوره نفتي ـ ‌تداركاتي، بارگيري ماهانه 5 هزار تن گاز مايع توليدي، بارگيري بنزين و نفت گاز مورد نياز جزاير، واردات ماده‌ ام‌.تي.بي.ئي، ايجاد تسهيلات تخليه و بارگيري كالا، افزايش انعطاف‌پذيري عملياتي پالايشگاه در جزيره لاوان و همچنين تامين آب مورد نياز سيستم آتشفشاني و خنك كننده پالايشگاه محقق مي‌شود.
همچنين واحد شيرين‌سازي گازهاي ترش با آمين به منظور استفاده از بهينه از منابع و كاهش آلاينده‌هاي زيست محيطي انجام شده كه پالايشگاه لاوان براي جايگزيني سوخت گاز به جاي سوخت مايع مصرفي در توربين‌هاي گازي در تامين انرژي مورد نياز كوره‌هاي واحد پالايشي و ديگ‌هاي بخار مبادرت به خريد و نصب واحد شيرين‌سازي گازهاي ترش با آمين كرده است.
از جمله دستاوردهاي اقتصادي طرح اين است كه سالانه از مصرف 19 هزار و 927 متر مكعب نفت گاز معادل 16 هزار و 609 تن متريك جلوگيري به عمل خواهد آمد كه با احتساب ارزش 430 دلار براي هر تن متريك نفت گاز، سالانه بالغ بر 7 ميليون و 141 هزار دلار صرفه‌جويي مي‌شود.
گفتني است، پالايشگاه نفت لاوان در سال 1354 تاسيس و در سال 1355 به بهره‌برداري رسيده است. ظرفيت اسمي اين پالايشگاه تصفيه روزانه 20 هزار بشكه است كه ظرفيت عملياتي آن تا 30 هزار بشكه در روز افزايش پيدا كرده است. خوراك نفت خام اين پالايشگاه از ميادين دريايي سلمان، رشادت، بلال و رسالت تامين مي‌شود كه در نهايت گاز مايع، بنزين، نفت گاز و نفت كوره توليد مي‌شود.
پروژه افزايش ظرفيت واحد تقطير موجود تا سقف 50 هزار بشكه در روز در ساخت واحد تقطير در خلاء به ظرفيت 13 هزار بشكه در روز، ساخت واحد سرويس‌هاي جانبي و پروژه‌ ساخت و تعويض خطوط لوله‌ انتقال فرآورده‌هاي نفتي و تعميرات اساسي بازوهاي بارگيري از جمله مهمترين پروژه‌هاي طرح جامع بهبود فرآيند و بهينه سازي ظرفيت پالايشگاه لاوان است.
  • گروه خبری : عمومي
  • کد خبر : 242
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید