• 1387/09/17 - 18:00
  • - تعداد بازدید: 964
  • - تعداد بازدیدکننده: 68
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
شانا

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی:ظرفیت پالایشی کشور به 2 میلیون و 500 هزار بشکه افزایش می یابد

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: اجرای تکالیفی که حکم قانون است، به عنوان وظیفه اصلی این شرکت محسوب می شود که علاوه بر آن شرکت ملی پالایش و پخش نیز چشم اندازی را تعریف کرده که بر اساس آن، ظرفیت پالایشی کشور تا سال 1394 به 2 میلیون و 500 هزار بشکه در روز افزایش می یابد. به گزارش خبرنگار شانا، سید نورالدین شهنازی زاده در نشست خبری عصر امروز(یکشنبه 17 آذر) با خبرنگاران، با بیان این که تامین، تولید و توزیع فرآورده های نفتی و برنامه ریزی برای واردات و صادرات فرآورده ها رسالت اصلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران است، افزود: انتقال و تصفیه نفت خام پالایشگاه های کشور و تبدیل آن به فرآورده های نفتی، انتقال فرآورده های تولید شده، ذخیره سازی و توزیع آنها از طریق خطوط لوه و مخابرات، ناوگان حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی از جمله ماموریت های این شرکت است.

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: اجرای تکالیفی که حکم قانون است، به عنوان وظیفه اصلی این شرکت محسوب می شود که علاوه بر آن شرکت ملی پالایش و پخش نیز چشم اندازی را تعریف کرده که بر اساس آن، ظرفیت پالایشی کشور تا سال 1394 به 2 میلیون و 500 هزار بشکه در روز افزایش می یابد.


به گزارش خبرنگار شانا، سید نورالدین شهنازی زاده در نشست خبری عصر امروز(یکشنبه 17 آذر) با خبرنگاران، با بیان این که تامین، تولید و توزیع فرآورده های نفتی و برنامه ریزی برای واردات و صادرات فرآورده ها رسالت اصلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران است، افزود: انتقال و تصفیه نفت خام پالایشگاه های کشور و تبدیل آن به فرآورده های نفتی، انتقال فرآورده های تولید شده، ذخیره سازی و توزیع آنها از طریق خطوط لوه و مخابرات، ناوگان حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی از جمله ماموریت های این شرکت است.

وی با بیان اینکه اصلاح الگوهای پالایشی، رعایت شرایط اقتصادی مهندسی پالایشگاه ها، کاهش میزان نفت کوره پالایشگاه ها و برون رایی و گسترش بازار به جای اتکا به درون گرایی از دیگر اهداف شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران است، اظهار داشت: هدف اصلی این شرکت، توسعه پایدار در راستای تولید انواع فرآورده های نفتی است تا جایی که ایران پس از رسیدن به خودکفایی در تولید فرآورده، در زمره کشورهای صادر کننده فرآورده های نفتی قرار بگیرد.

وی افزود: صادرات فرآورده ها با ارزش افزوده به جای خام فروشی، یکی از مهم ترین مسائلی است که از سوی مقام معظم رهبری نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

شهنازی زاده درباره ارتقاء کیفیت فرآورده های تولیدی پالایشگاه های کشور، گفت: تلاش می کنیم تا میزان آلاینده ها به خصوص گوگرد را در فرآورده های نفتی تولیدی کاهش دهیم، به گونه ای که با استاندارهای محیط زیست و استاندار جهانی یورو 5 منطبق شویم.

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی برای ساخت پالایشگاه های کشور را یکی از اقدامات تحقق اصل 44 قانون اساسی خواند و اظهار داشت: استفاده از تکنولوژی های جدید روز برای افزایش راندمان پالایشگاه ها، ارتقاء کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان، ساماندهی در مصرف فرآورده های نفتی از طریق ارائه پیشنهادات در بهینه کردن سیستم توزیع، ایجاد تنوع در سبد مصرفی کشور، اصلاح قیمت ها و توسعه منابع انسانی سازمان از دیگر اهداف مهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران است.

شهنازی زاده درباره تحقق هدف تبدیل شدن ایران به صادرکننده فرآورده های نفتی توضیح داد: اجرای این طرح در قالب 3 گام اساسی امکان پذیر است که نخستین گام مربوط به اجرای طرح بنزین سازی در پالایشگاه های کشور است.

وی افزود: طرح بنزین سازی هزینه ای معادل یک میلیارد و 500 میلیون دلار در بر خواهد داشت که با اجرای این طرح در پالایشگاه های آبادان، تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس تا پایان سال 1389 روزانه 13 میلیون لیتر بنزین به ظرفیت 43 میلیون لیتری بنزین تولیدی کشور افزوده می شود که بر این اساس، ظرفیت تولید روزانه بنزین کشور 56 میلیون لیتر خواهد بود.

دومین گام اساسی برای تحقق هدف تبدیل شدن ایران به صادرکننده فرآورده های نفتی از نگاه شهنازی زاده، اجرای طرح های توسعه و بهینه سازی پالایشگاه های موجود در کشور بود که در این باره توضیح داد: این طرح با هدف حذف آلاینده ها و رسیدن به استاندارد جهانی یورو 5 اجرا می شود.

وی افزود: هزینه اجرای این طرح 12 میلیارد دلار است که با اجرای آن تا سال 1391، 26 میلیون لیتر بنزین به ظرفیت قبلی (56 میلیون لیتر در روز) افزوده شده و در نهایت تولید بنزین کشور به 82 میلیون لیتر در روز خواهد رسید.

شهنازی زاده ادامه داد: با اجرای طرح توسعه و بهینه سازی تولید پالایشگاه های کشور، 18 میلیون لیتر به ظرفیت تولیدی نفت گاز، 7 میلیون لیتر به ظرفیت تولیدی سوخت هواپیما و 5/5 میلیون لیتر به ظرفیت تولیدی گاز مایع افزوده می شود.

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اظهار داشت: در پایان اجرای طرح توسعه و بهینه سازی تولید پالایشگاه های کشور، تولید بنزین به 82 میلیون لیتر در روز، تولید نفت گاز به 106 میلیون لیتر در روز، تولید نفت سفید به 22 میلیون و 500 هزار لیتر در روز و تولید گاز مایع به 13 میلیون لیتر در روز خواهد رسید.

شهنازی زاده در باره تامین بودجه مورد نیاز برای اجرای طرح های مذکور، گفت: بودجه مورد نیاز اجرای این طرح ها از محل فروش سهام پالایشگاه ها به بخش خصوصی و از محل حساب ذخیره ارزی تامین می شود و مهم این است که چه از سوی دولت و چه از سوی بخش خصوصی بنزین مورد نیاز کشور در داخل تولید شود.

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، سومین گام برای تحقق هدف تبدیل شدن ایران به صادرکننده فرآورده های نفتی را ساخت 7 پالایشگاه جدید در نقاط مختلف کشور خواند و در این باره اظهار داشت: مطالعات، جانمایی ها، بررسی های اقتصادی، نحوه تامین خوراک، نحوه توزیع فرآورده ها و میزان هزینه ساخت پالایشگاه های جدید در کشور مشخص شده است.

وی افزود: پالایشگاه هرمز در بندرعباس یکی از پالایشگاه های در دست احداث است که روزانه 300 هزار بشکه نفت سنگین و فوق سنگین ایران را که اغلب بدون مشتری بوده و یا با قیمت پائین فروخته می شود، تصفیه کرده و به انواع فرآورده های نفتی تبدیل می کند و هزینه ای بالغ بر 7 میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است.

شهنازی زاده یکی از مهم ترین پالایشگاه های در دست احداث را پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در بندرعباس خواند و گفت: هزینه ساخت این پالایشگاه 2 میلیارد و 700 میلیون دلار تا 3 میلیارد دلار برآورد شده که تاکنون پیشرفتی برابر 14 درصد داشته است.

وی افزود: خوراک پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس از عسلویه و با خط لوله ای به طول 485 کیلومتر تامین می شود که با ظرفیت پالایش 360 هزار بشکه در روز 75 درصد از خوراک تبدیل به بنزین و نفت گاز می شود.

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران درباره اهمیت ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس تصریح کرد: علاوه بر موارد فوق این پالایشگاه به تنهایی روزانه 36 میلیون لیتر بنزین، 13 میلیون لیتر نفت گاز و 19 هزار بشکه ال.پی.جی (گاز مایع) تولید می کند.

شهنازی زاده درباره میزان مشارکت بخش خصوصی برای ساخت 7 پالایشگاه جدید در کشور گفت: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به عنوان موتور محرکت بین 10 تا 20 درصد در ساخت پالایشگاه های جدید مشارکت داشته و مابقی کارها با مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی انجام می شود.

وی افزود: پالایشگاه نفت خام سنگین خوزستان با هزینه 5 میلیارد و 800 میلیون دلار و ظرفیت پالایشی 180 هزار بشکه در روز، پالایشگاه کاسپین با هزینه 4 میلیارد و 400 میلیون دلار و ظرفیت پالایشی 300 هزار بشکه در روز، پالایشگاه شهریار تبریز با هزینه 2 میلیارد و 500 میلیون دلار و ظرفیت پالایشی 150 هزار بشکه در روز، پالایشگاه آناهیتا در کرمانشاه با هزینه 2 میلیارد و 900 میلیون دلار و ظرفیت پالایشی 150 هزار بشکه در روز و پالایشگاه پارس با هزینه یک میلیارد و 300 میلیون دلار و ظرفیت پالایشی 120 هزار بشکه در روز از دیگر پالایشگاه های در دست احداث داخل کشور است.

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان اینکه پس از وارد مدار شدن 7 پالایشگاه در دست احداث، تعداد پالایشگاه های فعال کشور به 16 پالایشگاه خواهد رسید، گفت: بر این اساس میزان تصفیه نفت خام این پالایشگاه ها از یک میلیون و 600 هزار بشکه در روز به 3 میلیون و 200 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

وی افزود: با اجرای این طرح ظرفیت فرآورده ها به 245 میلیون لیتر افزایش یافته، میزان تولید بنزین 190 میلیون لیتر و میزان تولید نفت گاز 180 میلیون لیتر می شود.

شهنازی زاده هزینه ساخت 7 پالایشگاه جدید را 27 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: 70 درصد از این مقدار از طریق فاینانس و 30 درصد نیز ( 8 میلیارد دلار) از طریق جذب سرمایه تامین می شود.

وی با تاکید بر این که قیمت فرآورده های نفتی بر اساس قیمت جهانی نفت خام تعیین می شود، اظهار داشت: با توجه به بحران اقتصادی موجود در بازارهای جهانی، میزان جذابیت سرمایه گذاری برای ساخت پالایشگاه ها کاهش یافته اما بازهم مراجعات بسیاری از سوی سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای ساخت پالایشگاه های جدید در کشور داریم.

شهنازی زاده تصریح کرد: نفت خام با قیمت بین المللی به بخش خصوصی فروخته می شود و فرآورده ها نیز با قیمت بین المللی از بخش خصوصی خریداری خواهد شد.

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران درباره مشارکت ایران برای ساخت پالایشگاه های خارج از کشور توضیح داد: هم اکنون 2 پالایشگاه در کشور مالزی با ظرفیت پالایش 250 هزار بشکه در روز ساخته می شود که خوراک این پالایشگاه به میزان 100 هزار بشکه نفت خام فوق سنگین و 150 هزار بشکه نفت خام سنگین صادراتی از ایران تامین می شود.

وی افزود: پالایشگاه دیگری در کشور اندونزی با ظرفیت 300 هزار بشکه در روز، پالایشگاهی در ویتنام و یک پالایشگاه نیز در کشور سوریه با مشارکت کشورهای اندونزی و مالزی ساخته می شود.

شهنازی زاده با تاکید بر این که سرمایه گذاری در ساخت پالایشگاه های خارج از کشور دارای منافع اقتصادی و سیاسی برای ایران است، اظهار داشت: سرمایه گذاری در ساخت این پالایشگاه ها باعث ایجاد و تقویت روابط اقتصادی _ سیاسی با سایر کشور ها شده و برقرار کننده ارتباط متقابل بین المللی است، علاوه بر این تضمینی برای فروش نفت خام ایران در آینده محسوب می شود.

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران درباره تفاوت قیمت بنزین آزاد در داخل کشور و قیمت بنزین جهانی و خلیج فارس، تصریح کرد: هم اکنون بنزین داخلی با 2 نرخ 100 تومان و 400 تومان به فروش می رود که نرخ دوم محسوب شده و بر اساس نرخ بین المللی تعیین نمی شوند.

وی افزود: هنگامی که نرخ بین المللی بنزین بیش از 800 تومان بود بنزین آزاد با نرخ 400 تومان عرضه می شد و اکنون که قیمت جهانی بنزین کاهش یافته دلیلی ندارد که قیمت بنزین آزاد داخل کشور نیز به تبعیت از آن کاهش یابد.

شهنازی زاده با بیان اینکه گزارشی از روند مصرف بنزین و نفت گاز به ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت ارائه شده، تاکید کرد: قیمت بنزین و میزان سهیمه 3 ماهه پایانی سال در ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت تعیین می شود.

سرپرست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران درباره اجرای پرداخت الکترونیکی هزینه دریافت سوخت در جایگاه های عرضه سوخت گفت: هم اکنون قرارداد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بانک ملت تبدیل به قرارداد این شرکت با کنسرسیومی متشکل از بانک های مختلف کشور شده که بر اساس آن طی 18 ماه طرح پرداخت الکترونیکی هزینه دریافت سوخت اجرا می شود.
  • گروه خبری : عمومي
  • کد خبر : 222
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید