• 1387/11/28 - 06:54
  • - تعداد بازدید: 1023
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نفت نيوز

سامانه پيشرفته اطلاعات 100 ساله بخش بالادستی نفت در سال آینده به بهره برداری می رسد

نفت نیوز: مدير سامانه اطلاعات بالادستي شرکت ملي نفت ايران از تهيه سامانه پيشرفته اطلاعات مربوط به اکتشاف تا توليد نفت در آينده‌اي نزديک خبر داد. به گزارش نفت نیوز، "منصور لاري" با اشاره به حجم بالاي اين اطلاعات، گفت: اين سامانه که تمام اطلاعات از مرحله اکتشاف تا توليد را در برمي‌گيرد، مي‌تواند ضمن کمک به مطالعات مهندسي، مبنايي مناسب براي عمليات ‌هاي جاري و طرح‌هاي توسعه‌اي در آينده باشد. لاري افزود: تمام اطلاعات يکصد ساله نفت در اين سامانه جمع آوري شده و با ثبت تمام فعاليت‌هاي جاري و سازماندهي مناسب آنها، دستيابي به اطلاعات مورد نياز در کوتاه ‌ترين زمان امکان ‌پذير خواهد بود، ضمن آنکه مي‌توان اين اطلاعات را در سامانه جديد مورد تجزيه و تحليل قرار داد.

نفت نیوز: مدير سامانه اطلاعات بالادستي شرکت ملي نفت ايران از تهيه سامانه پيشرفته اطلاعات مربوط به اکتشاف تا توليد نفت در آينده‌اي نزديک خبر داد.
به گزارش نفت نیوز، "منصور لاري" با اشاره به حجم بالاي اين اطلاعات، گفت: اين سامانه که تمام اطلاعات از مرحله اکتشاف تا توليد را در برمي‌گيرد، مي‌تواند ضمن کمک به مطالعات مهندسي، مبنايي مناسب براي عمليات ‌هاي جاري و طرح‌هاي توسعه‌اي در آينده باشد.
لاري افزود: تمام اطلاعات يکصد ساله نفت در اين سامانه جمع آوري شده و با ثبت تمام فعاليت‌هاي جاري و سازماندهي مناسب آنها، دستيابي به اطلاعات مورد نياز در کوتاه ‌ترين زمان امکان ‌پذير خواهد بود، ضمن آنکه مي‌توان اين اطلاعات را در سامانه جديد مورد تجزيه و تحليل قرار داد.
مدير سامانه اطلاعات بالادستي شرکت ملي نفت ايران، ديگر مزاياي اين سامانه را گردآوري
روزانه اطلاعات و ذخيره‌سازي آنها، امنيت بالاي اطلاعات، بهبود شرايط تحليل اطلاعات و امکان
استفاده از شيوه‌هاي جديد بر مبناي work flow برشمرد و افزود: شيوه قديمي نگهداري اطلاعات که به صورت مستندات کاغذي و تقريبا به قدمت صنعت نفت است، در دنياي امروز ديگر جوابگو نيست.
وي با بيان اينکه نگهداري از اطلاعات ارزشمند به صورت مستندات کاغذي مي تواند همواره با خطراتي روبه ‌رو باشد، گفت: دسترسي مطمئن و مناسب به اين اطلاعات اولين هدف اين طرح است ضمن آنکه تجزيه و تحليل آنها از طريق برنامه‌هاي نرم‌افزاري، دقيق‌تر و سريع ‌تر خواهد بود. از اين رو در نخستين گام موفق شديم طي سال‌هاي گذشته تمام اطلاعات بالادستي نفت در يکصد سال گذشته را به محيط اين سامانه تغذيه کنيم و در مرحله بعدي از آخرين روش‌ها و برنامه‌هاي موجود براي سازماندهي و تجزيه و تحليل آنها بهره‌مند شويم.
مدير سامانه اطلاعات بالادستي شرکت ملي نفت ايران، افزود: اکنون اين طرح در شرکت
ملي نفت ايران به وسيله متخصصان بومي مراحل نهايي را طي مي‌کند و سال آينده به بهره‌برداري خواهد رسيد که به اين ترتيب مرجع تمام تصميم ‌گيري‌ها و طرح‌هاي آتي صنعت نفت خواهد بود.
لاري اظهار داشت: سامانه اطلاعات بالادستي در 7 بخش اصلي شامل مهندسي زمين ‌شناسي، مهندسي حفاري، پترو فيزيک، ژئوفيزيک، مهندسي بهره‌برداري، مهندسي مخازن و سطح‌الارض گردآوري شده که در ويرايش جديد گزارش‌هاي ميان‌کاري به اين سيستم‌ها اضافه مي‌شود، همچنين از پيشرفته‌ترين ابزار امنيتي و نقل و انتقال داده‌ها در آن استفاده خواهد شد.
وي با بيان اينکه با راه‌اندازي اين سامانه کاملا بومي که در مراحل پاياني قرار دارد به يکي از بزرگ‌ترين دستاوردهاي نرم‌افزاري در صنعت دست خواهيم يافت، گفت: از اين رو امکان هر گونه تغيير در آن ممکن خواهد بود ضمن آنکه هزينه بسيار کمتري نسب به نمونه‌هاي مشابه خارجي مي‌پردازيم.
لاري افزود: براي 10 درصد اين اطلاعات درسال 80 مبلغي حدود 5/6 ميليون دلار مي ‌پرداختيم و شرکت فروشنده هر سال مبلغي معادل بيست درصد هزينه اوليه را براي به روز رساني آن دريافت مي‌کرد اما خوشبختانه اين طرح هم‌اکنون در داخل کشور انجام شده و براي پياده‌سازي آن خودمان قادر به آموزش نيروها و حمايت‌هاي بعدي هستيم که اين امر صرفه‌جويي مطلوبي را به دنبال دارد.
مدير سامانه اطلاعات بالادستي شرکت ملي نفت ايران تصريح کرد: ايجاد سامانه پيشرفته اطلاعات بالادستي در صنعت نفت، نشان دهنده خودباوري جوانان ما است که پس از انقلاب با جسارت و شجاعت و با وجود موانع بسيار به آن دست يافته‌اند و توانمندي‌هاي حيرت ‌آوري را بروز داده اند.
  • گروه خبری : عمومي
  • کد خبر : 261
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید