راه اندازي و بهره برداري از سه واحد جديد طرح بهبود فرآ يند و بهينه سازي ظرفيت شركت پالايش نفت لاوان
با همت همكاران و دست اندركاران سختكوش اجراي پروژه هاي توسعه اي شركت پالايش نفت لاوان و به رغم مشكلات فراوان كار در طرح اقماري و شرايط سخت اقليمي و با عبور موفقيت آميز و بدون حادثه از مرحله راه اندازي ، سه واحد عملياتي از طرح بهبود فرآيند و بهينه سازي شركت پالايش نفت لاوان به بهره برداري رسيد تا كشور عزيز اسلامي از مزاياي اجراي بخش ديگري از پروژه هاي ملي بهره مند گردد. ميزان سرمايه گذاري در اين سه طرح نهصدوشصت ميليارد ريال ميباشد.
با همت همكاران و دست اندركاران سختكوش اجراي پروژه هاي توسعه اي شركت پالايش نفت لاوان و به رغم مشكلات فراوان كار در طرح اقماري و شرايط سخت اقليمي و با عبور موفقيت آميز و بدون حادثه از مرحله راه اندازي ، سه واحد عملياتي از طرح بهبود فرآيند و بهينه سازي شركت پالايش نفت لاوان به بهره برداري رسيد تا كشور عزيز اسلامي از مزاياي اجراي بخش ديگري از پروژه هاي ملي بهره مند گردد.
ميزان سرمايه گذاري در اين سه طرح نهصدوشصت ميليارد ريال ميباشد.
الف) راه اندازي و بهره برداري از واحد جديد شيرين سازي گاز با آمين
از ويژگيهاي عملكردي اين پروژه مي توان به موارد زير اشاره نمود :
1- توانايي پالايش 121 تن در روز گاز ترش به منظور توليد 109 تن در روز گاز شيرين جهت استفاده در شبكه سوخت پالايشگاه
2- توانايي پالايش 1207 تن در روز آمين ترش به منظور توليد 28 تن در روز گاز اسيدي جهت ارسال به واحد SRU (Sulphur Recovery unit ) همچنين دستاوردهاي اجراي اين پروژه بخصوص در زمينه صيانت از محيط زيست به شرح زير مي باشد :
1- توجه به الزامات و مقررات زيست محيطي در راستاي ايفاي رسالت هاي اجتماعي در حوزه صيانت و حمايت از محيط زيست
2- تأمين بخشي از سوخت پاك مورد نياز پالايشگاه
3- جلوگيري از انتشار آلاينده هاي زيست محيطي و تركيبات حاوي گوگرد از گازهاي ترش توليدي واحدهاي بالا دستي پالايشگاه و ايجاد بستري براي تبديل اين آلاينده هاي گوگردي به محصول با ارزش افزوده گوگرد جامد در واحد SRU(Sulphur Recovery unit )
ب) راه اندازي و بهره برداري از بخش تصيفه هيدروژني (unifiner)واحد ايزومريزاسيون نفتاي سبك
از ويژگيهاي عملكردي و ظرفيتهاي عملياتي اين پروژه مي توان به تصفيه 2/32 تن در ساعت
(49 مترمكعب در ساعت ) نفتاي سبك ترش به منظور توليد محصول با ارزش افزوده نفتاي سبك شيرين اشاره نمود .
همچنين دستاوردهاي اجراي اين پروژه به شرح زير مي باشد :
1- توجه به مقررات زيست محيطي در راستاي توليد محصول منطبق با الزامات محيط زيست
2- تبديل نفتاي سبك ترش به محصول با ارزش نفتاي سبك شيرين
3- تأمين خوراك مورد نياز واحد ايزومريزاسيون نفتاي سبك
4- زدودن آلاينده هاي زيست محيطي از محصول بنزين موتور توليدي پالايشگاه با هدف توليد سوخت پاك و دوستدار محيط زيست
ج) راه اندازي و بهره برداري از واحد تصيفه آب صنعتي سرد (Polisher)
واحد تصفيه آب صنعتي سرد (Polisher) از بخشهاي مهم پروژه سرويسهاي جانبي و وابسته طرح بهبود فرآيند و بهينه سازي ظرفيت شركت پالايش نفت لاوان است .
از ويژگيهاي بسيار بارز اجراي اين پروژه هاي عظيم ملي در شركت پالايش نفت لاوان ، استفاده از مزاياي مشاركت عمومي ، تدبير همگاني و خردجمعي است كه همراه با معماري صحيح نظام مديريت پروژه ها توانسته است با عبور از موانع ايذايي و غلبه بر تنگناها و مشكلات ناشي از محدوديتها ، برگهاي درخشان ديگري را در كارنامه شركت پالايش نفت لاوان رقم بزند . انجام كليه مراحل اجراي كار توسط متخصصين ، كارشناسان و كاركنان ايراني و استفاده از ظرفيتهاي داخلي كشور در راستاي حمايت از توان و توليد ملي از ديگر مشخصه هاي ارزشمند اجراي اين پروژه هاي عظيم توسعه اي قلمداد مي شود .
از جمله قابليتهاي عملكردي و ظرفيتهاي عملياتي اين بخش از پروژه سرويس هاي جانبي و وابسته ، مي توان به توانايي تصفيه 174 تن در ساعت آب مقطر برگشتي از واحدهاي فرآيندي پالايشگاه اشاره نمود.
همچنين از جمله دستاوردهاي مهم اجراي اين بخش از پروژه هاي توسعه اي شركت پالايش نفت لاوان ، توجه به الزامات زيست محيطي ، انجام رسالت مهم و تعيين كننده صيانت و حمايت از محيط زيست و همچنين محافظت از توربين ها و ديگهاي بخار پالايشگاه در نتيجه تصفيه كامل آب مقطر برگشتي از واحدهاي فرآيندي است .
نظر دهید