شركت ملي پالايش و پخش
خط لوله انتقال نفت کوره از پالایشگاه آبادان به بندر ماهشهر تعمیر و ترمیم شد
با تلاش نیروهای متخصص واحدهای تعمیرات خط اهواز و ناحیه آبادان، عملیات Tiein (قطع و وصل) خط لوله 26 اینچ انتقال نفت کوره از پالایشگاه آبادان به بندر ماهشهر در محوطه داخلی این پالایشگاه انجام شد. به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران- منطقه خوزستان، قسمتی از خط لوله انتقال نفت کوره در محوطه پالایشگاه آبادان که بر اثر عوامل فیزیکی و تنشهای محیطی، دچار خمیدگی شدهبود، تعویض و 30 متر خط لوله جدید جایگزین آن شد.با اتمام این عملیات بهرهبرداری از این خط از سر گرفتهشد.
به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران- منطقه خوزستان، قسمتی از خط لوله انتقال نفت کوره در محوطه پالایشگاه آبادان که بر اثر عوامل فیزیکی و تنشهای محیطی، دچار خمیدگی شدهبود، تعویض و 30 متر خط لوله جدید جایگزین آن شد.با اتمام این عملیات بهرهبرداری از این خط از سر گرفتهشد.
مهندس حمیدرضا کیهانپور، رئیس ناحیه آبادان، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: خط لوله انتقال نفت کوره در فرآیند تولید پالایشگاه آبادان نقش مهمی دارد و با انتقال به موقع و ایمن این مواد، پالایشگاه در شرایطی نرمال به کار خود ادامه میدهد.
وی افزود: از جهت دیگر با توجه به شرایط اقلیمی منطقه و رطوبت زیاد و دیگر عوامل، لولهها زودتر فرسوده میشوند، به همین جهت حفظ و صیانت از آنها و افزایش طول عمر خطوط یک اولویت مهم برای ما محسوب میشود، بنابراین از تمامی امکانات مانند حفاظت کاتدی و ... برای حفظ خطوط بهره میبریم.
وی در ادامه به فرسودگی خط قدیم انتقال نفت کوره اشاره کرد و
گفت: طول عمر، فرسودگی و خوردگی این خط و بروز نشتیها همیشه یک عامل نگرانی برای ما بود، به همین جهت احداث خط لوله جدید در دستورکار قرار گرفت و سرانجام در سال 85 خط لوله جدید از ابتدای ورودی شهر آبادان تا ماهشهر به طول حدود 90 کیلومتر احداث شده و در سال 87 حدود 6 کیلومتر باقی مانده حدفاصل پالایشگاه آبادان تا ابتدای شهر احداث و به خط جدید متصل شد. البته قسمتی که دچار مشکل شدهبود در این فاز و در محوطه داخلی پالایشگاه قرار دارد.
رئیس ناحیه آبادان سپس به چگونگی انجام این عملیات اشاره کرد و اظهار داشت: در ابتدای امر هماهنگیهای لازم با مسئولین پالایشگاه و ستاد شرکت در تهران انجام شد و با اعلام زمان انجام عملیات، مقدمات کار را فراهم کردیم. به عنوان مثال مقداری آب به خط تزریق کردیم و سپس با توقف انتقال نفت کوره، اقدام به برشکاری خط و جایگزین کردن حدود 30 متر لوله جدید و جوشکاری آن کردیم که خوشبختانه در مدتی کمتر از زمان پیشبینی شده و بدون آلودگی محیطی عملیات را به پایان رساندیم.
کیهانپور همچنین گفت: طی این عملیات از فرصت پیش آمده استفاده کرده و یک دستگاه Ig (واسطه عایقی) در قسمت دیگری از خط لوله 26 اینچ انتقال نفت کوره نصب کردیم، که این اقدام در جهت حفظ و صیانت از خط انجام شد. وی افزود: در ادامه اجرای این عملیات برای حفاظت کاتدی این واسطه عایقی اقدام خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت اسمی این خط لوله حدود 350 هزار بشکه در روز است که در حال حاضر با توجه به ضرورتهای عملیاتی، میزان انتقال نفت کوره حدود 230 هزار بشکه در روز است.
نفت کوره ارسالی به ماهشهر جهت صادرات مورد استفاده قرار میگیرد و قسمتی از آن هم در داخل کشور به مصرف میرسد
نظر دهید