شانا
تولید 20 میلیون فوتمکعب گاز از میدان لاوان در تابستان امسال
شانا _ گروه نفت: رئیس اداره حفاری منطقه عملیاتی لاوان از بهرهبرداری از طرح تولید زودهنگام میدان گازی لاوان در ماههای آینده خبر داد و پیشبینی کرد که از دو حلقه چاه این میدان روزانه افزون بر 20 میلیون فوتمکعب گاز تولید شود. محسن محمدی در گفتوگو با خبرنگار شانا با بیان این که هماکنون چهار حلقه چاه بهطور کامل در میدان گازی لاوان حفاری شده است، پیشبینی کرد، نخستین تولید از چاه شماره سه این میدان انجام شود.
محسن محمدی در گفتوگو با خبرنگار شانا با بیان این که هماکنون چهار حلقه چاه بهطور کامل در میدان گازی لاوان حفاری شده است، پیشبینی کرد، نخستین تولید از چاه شماره سه این میدان انجام شود.
وی با بیان اینکه طرح تولید زود هنگام میدان گازی لاوان از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت و بدون سرمایهگذاری خارجی در دست اجرا است، تصریح کرد: یک پروژه گازرسانی تعریف شده است که این گاز در نیروگاه و پالایشگاه لاوان و همچنین بویلرها و واحد شیرینسازی استفاده میشود.
وی با بیان این که هماکنون این پروژه از سوی پیمانکار در دست اجرا است، یادآور شد: بخش چشمگیری از تأسیسات سرچاهی و خطوط لوله از چاهها به مبادی مصرف یعنی نیروگاه و پالایشگاه لاوان کشیده شده؛ همچنین تأسیسات لازم برای دریافت این گاز نیز اجرا شده است.
ذخیره گاز درجای میدان لاوان حدود 5.6 تریلیون فوتمکعب (TCF) برآورد شده است، همچنین پیشبینی میشود امکان تولید روزانه 800 میلیون فوتمکعب گاز از میدان وجود داشته باشد.
در طرح توسعه میدان گازی لاوان حفاری حدود 12 حلقه چاه پیشبینی شده است و حجم نهایی برداشت روزانه گاز از این میدان به رژیم برداشت از مخزن بستگی دارد.
مشخصات فنی حفاری چاههای میدان گازی لاوان
حفاری چاه اکتشافی لاوان – 1 از سوی شرکت اسکو (OSCO) در تاریخ 19 فروردین 1340 آغاز و تا عمق 3184 متری حفاری شد، اما با توجه به مشکلات بی شمار در 22 مرداد همان سال ترخیص شد.
رئیس اداره حفاری منطقه عملیاتی لاوان با بیان این که میدان گازی لاوان در زیر جزیره لاوان قرار گرفته است، توضیح داد: مخزن گازی لاوان در لایه کنگان و دالان قرار دارد؛ فشار این مخزن 6500 تا 7300 پام برآورد شده است.
وی تصریح کرد: حفاری تعمیقی نخستین چاه اکتشافی لاوان (LN-1) از اول فروردین 1381 آغاز شد و تا 30 فروردین 1382 ادامه یافت و در عمق 3666 متری عملیات حفاری و آزمایشهای مربوط انجام شد.
به گفته محمدی، نتیجه آزمایش بهرهدهی این چاه، قابلیت تولید 27 میلیون فوتمکعب گاز ترش همراه با مقادیری میعانات گازی را نشان داد؛ پس از ایمنسازی چاه، دستگاه حفاری در تاریخ 30 فروردین 1382 ترخیص شد.
وی با بیان این که حفاری چاه لاوان – 2 در تاریخ 9 اردیبهشت 1382 به وسیله دستگاه حفاری 57 فتح آغاز شد، گفت: این چاه تا عمق 3900 متری حفاری و پس از انجام آزمایشهای بهرهوری و ایمنسازی چاه، دکل حفاری در چهارم فروردین 1383 ترخیص شد.
رئیس اداره حفاری منطقه عملیاتی لاوان همچنین یادآور شد: حفاری چاه لاوان – 4 در تاریخ 8 مهر 1387 به وسیله دستگاه حفاری 51 فتح آغاز و تا عمق 3829 متری حفاری شد.
محمدی با بیان این که حفاری چاه لاوان – 5 نیز در تاریخ 11 تیر سال گذشته به وسیله دکل حفاری 51 فتح آغاز شد، اظهار داشت: تا 12 اردیبهشت ماه جاری، این چاه تا عمق 3842 متری حفاری شده است و در آینده نزدیک آماده بهرهبرداری و به زودی برای تولید گاز آماده میشود؛ یکی از اهداف حفاری چاه لاوان 5 بررسی لایههای بالاتر از سازند نار یعنی کنگان و دالان است.
مذاکره با شرکت اروپایی برای توسعه لاوان ادامه دارد
معاون منطقه عملیاتی لاوان نیز در باره آخرین وضعیت سرمایهگذاری و توسعه میدان گازی لاوان به خبرنگار شانا گفت: مذاکره با یک شرکت اروپایی برای توسعه میدان گازی لاوان ادامه دارد، ضمن آن که هماکنون این مذاکرهها در مرحله فاینانس قرار دارد و هنوز قرارداد این طرح نهایی نشده است.
عباس رجبخانی همچنین با بیان این که هماکنون اروپا به دنبال منابع گاز جدید برای تأمین نیازهای رو به رشد خود است، افزود: این شرکت اروپایی به سرمایهگذاری و توسعه میدان لاوان علاقهمند است و با نهایی شدن قرارداد، گاز تولید شده از لاوان به صورت ال.ان.جی به اروپا صادر میشود.
قرار است در این طرح، تأسیسات ال.ان.جی و اسکله صادرات ال.ان.جی نیز احداث شود؛ با امضای قرارداد طرح توسعه میدان گازی لاوان با شرکت اروپایی، سرمایهگذاری، توسعه، تولید و صادرات سالانه چهار میلیون تن ال.ان.جی به اروپا اجرایی میشود.
به گزارش شانا، پیشبینی میشود با امضای قرارداد با شرکت اروپایی، سرمایه گذاری، توسعه، تولید و صادرات سالانه چهار میلیون تن ال.ان.جی به اروپا اجرایی شود.
نظر دهید