نفت نيوز
تا سه سال آینده ایران بزرگترين پالايشگر نفتی منطقه خليج فارس است
ايران تا سال 1391 با پشت سر گذاشتن عربستان سعودي، به بزرگترين پالايشگر نفتي منطقه خليج فارس تبديل خواهد شد. مهندس امين الله اسكندري مدير امور پالايش شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي در گفت وگو با خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: هم اكنون ايران از نظر سرمايه گذاري در بخش پالايش نفت مقام نخست را در منطقه خليج فارس دارا است و بعد از عربستان در مقام دوم پالايشگري نفت قرار دارد. وي ظرفيت فعلي پالايش نفت عربستان را 2.1 ميليون بشكه در روز عنوان كرد و گفت: ظرفيت پالايش نفت خام ايران در سال 1391 به 3.3 ميليون بشكه در روز مي رسد كه عربستان در سال 2015 به ظرفيت 3 ميليون بشكه در روزخواهد رسيد. ظرفيت فعلي پالايشي نفت ايران در حال حاضر حدود 1.7 ميليون بشكه است.
وي ظرفيت فعلي پالايش نفت عربستان را 2.1 ميليون بشكه در روز عنوان كرد و گفت: ظرفيت پالايش نفت خام ايران در سال 1391 به 3.3 ميليون بشكه در روز مي رسد كه عربستان در سال 2015 به ظرفيت 3 ميليون بشكه در روزخواهد رسيد. ظرفيت فعلي پالايشي نفت ايران در حال حاضر حدود 1.7 ميليون بشكه است.
وي در ادامه افزود: عربستان رقيب جمهوري اسلامي ايران در منطقه خليج فارس از نظر پالايش نفت خام است. اين كشور طرح هاي بزرگ پالايشي را در دست اجرا دارد و با توجه به رشد اقتصادي منطقه و كشورهاي مصرف كننده بزرگ مانند هند و چين، كشورهاي توليدكننده نفت خام سرمايه گذاري كلاني در بخش پالايش نفت خام انجام داده اند.
وي در خصوص اينكه با اجراي برنامه هاي احداث پالايشگاه هاي جديد و افزايش ظرفيت و بهينه سازي پالايشگاه هاي موجود و با توجه به برنامه كلان كشور و مصرف انرژي در ساير بخش ها چه ميزان از ظرفيت 3 ميليون و 300 هزار بشكه اي صرف صادرات خواهد شد، گفت: برنامه كلان اين است كه در افق سال 1404 روزانه حدود 60 ميليون ليتر صادرات بنزين صورت گيرد و نفت گاز به صورت سر به سر باشد. اين در صورتي است كه در طول اين سال ها الگوهاي پالايشي و مصرف تغيير نكند و اگر اين الگوها و ديگر برنامه ها تغيير كند، اين ارقام نيز تغيير خواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه در نيروي انساني خدمات مهندسي و نصب و راه اندازي در بخش احداث پالايشگاه و توسعه و بهينه سازي آنها مشكلي نداريم، از انجام طرح هاي آموزشي ارتقاي كيفيت نيروي انساني موجود براي بهره برداري از طرح هاي موجود و جذب يك هزار نيروي انساني جديد در سال جاري خبر داد.
اسكندري در خصوص واگذاري پالايشگاه ها به بخش خصوصي و بورس گفت: كار واگذاري پالايشگاه تبريز به بورس تمام شده و از نظر ما آماده واگذاري است. دولت در سال گذشته واگذاري چهار شركت پالايشي را ابلاغ كرد و اصفهان و تبريز در اولويت اول و لاوان و بندرعباس در اولويت بعدي قرار دارند. وي تصريح كرد؛ در پايان سال 1386 واگذاري كليه پالايشگاه ها به بورس ابلاغ شد و لذا اين پالايشگاه ها با استفاده از تجربه پالايشگاه اصفهان مشكلي در اين كار نخواهند داشت.
وي با اشاره به اينكه منابع مالي احداث پالايشگاه هاي جديد 30 درصد نقدي و 70 درصد از محل تسهيلات بانك ها است، در خصوص تأثير تحريم بر جذب منابع مالي از بانك ها گفت: تحريم ها براي اخذ فاينانس اثر گذاشته و قدري كار را مشكل كرده است، اما توان مديريتي و تصميم گيري لازم در وزارت نفت وجود دارد و اين توان در كل كشور، دولت و مردم وجود دارد. وي مشاركت شركت هاي خارجي در احداث 7 پالايشگاه جديد را بين 20 تا 40 درصد اعلام كرد و با تأكيد بر اينكه مشكلي در تأمين مالي طرح ها وجود ندارد و به دليل مسائل مالي طرحي متوقف نشده است، در خصوص برداشت از حساب ذخيره ارزي براي تأمين مالي طرح هاي اين بخش گفت: صحبت هايي در اين خصوص صورت گرفته و نهايي شده و قرار است مبلغ قابل ملاحظه اي از اين حساب براي طرح هايي كه نياز مالي دارند، اختصاص يابد.
نظر دهید