تا سال ٩٦ ایران صادرکننده تمامی فرآورده های نفتی میشود
عباس کاظمی در گفتگو با خبرنگار شانا، از قدرت صادراتی ایران در سال آینده خبرداد و گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته، ایران تا سال ٩٦ به صادرکننده پایدار همه فرآوردههای نفتی بدل می شود. وی افزود: از اوایل پارسال پنج فرآورده نفتگاز، ال پی جی، نفت سفید، سوخت جت و مازوت را به صورت پایدار صادر کردیم که تا سال آینده بنزین هم به این گروه از فرآوردههای صادراتی اضافه می شود.
وی افزود: از اوایل پارسال پنج فرآورده نفتگاز، ال پی جی، نفت سفید، سوخت جت و مازوت را به صورت پایدار صادر کردیم که تا سال آینده بنزین هم به این گروه از فرآوردههای صادراتی اضافه می شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، با بیان این که ایران تنها در صادرات بنزین منفی است، افزود: براساس پیش بینی نیاز داخل امسال به طور میانگین روزانه هشت میلیون لیتر بنزین وارد کشور می شود.
وی ادامه داد: با طرحهای توسعهای پالایشگاه نفت بندرعباس و ستاره خلیج فارس از اوایل سال آینده کمبود تامین هشت میلیون لیتر بنزین کشور رفع و ایران به صادرکننده این فرآورده بدل می شود.
کاظمی، با اشاره به تولید ٦٤ میلیون لیتر بنزین در داخل کشور، تاکید کرد: هم اکنون مصرف روزانه بنزین کشور ٧٢ میلیون لیتر هست که این هشت میلیون لیتر کمبود از طریق واردات تامین میشود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، با تاکید بر این که برای سال ٩٥ مصوبهای برای خرید نداریم، گفت: براساس پیشبینیهای صورت گرفته روزانه نیازمند هشت میلیون واردات بنزین هستیم که با احتساب میانگین سالانه اقدام به واردات خواهیم کرد.
وی اعلام کرد: بنزین را روزانه خریداری نمی کنند، بلکه بر اساس قراردادها، محمولهها و کشتی کشتی وارد می کنند که در ٥٠ روز اخیر روزانه ١٢ میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است.
کاظمی، با بیان این که بر اساس قراردادها و محمولهها، بنزین با میانگین نیاز سالانه هشت میلیون لیتر روزانه وارد کشور میشود، ادامه داد: بر اساس میانگین نیاز سالانه و بودجه تعریف شده، مجاز به واردات تا سقف تعیین شده هستیم.
به گفته وی، مصوبه واردات بنزین سالانه است و مقدار واردات ماهانه تعیین نشده است، بنابراین با توجه به شرایط بازار، آب و هوا و قیمت، حجم واردات در ماههای سال متغیر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، با تاکید بر این که واردات یک یا ٢ ماه پایه محاسبه واردات بنزین سالانه نیست و باید میانگین سال را در نظر گرفت، افزود: خبرسازی برپایه واردات یک یا دو ماه و تعمیم آن به کل سال، بدون شک منطقی، درست و منصفانه نیست، زیرا ما براساس نیاز سالانه اقدام به واردات و ذخیرهسازی می کنیم.
وی اعلام کرد: در چند ماه اول امسال به دلیل شرایط مساعد، بنزین بیشتری وارد شد که بدون شک در ماههای بعد این روند کندتر خواهد شد.
کاظمی با بیان این که تعیین سقف واردات هشت میلیون لیتر بنزین بر اساس توان مالی شرکت تعیین شده است، گفت: مصوبه واردات بنزین با توجه به ٣٦٥ روز سال و توان مالی شرکت تعیین میشود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، با تاکید بر اینکه همواره سقف تعیین شده واردات از سوی این شرکت رعایت شده است، افزود: براساس قراردادهای ماههای دی و بهمن پارسال ، محمولههای بنزین در فروردین و اسفندماه امسال وارد کشور شده است.
وی با اشاره به این که پارسال بر اساس مصوبه باید روزانه ١١ میلیون لیتر بنزین وارد می کردیم که ما تنها ٩,٥ میلیون لیتر واردات داشتیم، اظهار کرد.: طبق آمار واردات ما روزانه ١.٥ میلیون لیتر کمتر از سقف تعیین شده در مصوبه بوده است
نظر دهید