• 1387/08/07 - 07:00
  • - تعداد بازدید: 943
  • - تعداد بازدیدکننده: 42
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
شانا

بررسی امکان استفاده از ال ان جی برای ذخیره سازی گاز در کشور

مهندس عزیراله رمضانی از بررسی طرحی خبرداد که در صورت اقتصادی بودن نتایج آن ذخیره سازی گاز در کشور از طریق ال ان جی (گازطبیعی مایع شده) انجام می شود. سرپرست شرکت ملی گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا، با بیان این که ال ان جی در کشور ما، بیشتر می تواند به عنوان ذخیره سازی مطرح باشد، افزود: در باره بهره گیری از این نوع گاز، در گذشته مطالعاتی صورت گرفته که به نتیجه نهایی نرسیده است. عزیزاله رمضانی گفت: در صورت کسب نتیجه نهایی، امکان استفاده از ال.ان.جی به منظور ذخیره سازی وجود دارد و این موضوع منوط به صرفه اقتصادی آن خواهد بود

مهندس عزیراله رمضانی از بررسی طرحی خبرداد که در صورت اقتصادی بودن نتایج آن ذخیره سازی گاز در کشور از طریق ال ان جی (گازطبیعی مایع شده) انجام می شود.


سرپرست شرکت ملی گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا، با بیان این که ال ان جی در کشور ما، بیشتر می تواند به عنوان ذخیره سازی مطرح باشد، افزود: در باره بهره گیری از این نوع گاز، در گذشته مطالعاتی صورت گرفته که به نتیجه نهایی نرسیده است.

عزیزاله رمضانی گفت: در صورت کسب نتیجه نهایی، امکان استفاده از ال.ان.جی به منظور ذخیره سازی وجود دارد و این موضوع منوط به صرفه اقتصادی آن خواهد بود.

وی با بیان این احتمال دارد اجرای پروژه در آینده از نظر صرفه اقتصادی، توجیه پذیر باشد، تصریح کرد: در این صورت، استفاده از ال ان جی برای ذخیره سازی می تواند موضوع کار شرکت ملی گاز ایران قرار گیرد.

رمضانی در باره روند اجرای طرح های ذخیره سازی در کشور نیز گفت: فاز نخست پروژه ذخیره سازی سراجه در دست اجراست و پیش بینی می شود زمستان امسال بتوان بخشی از گاز ذخیره شده در آن را برداشت کرد.

سرپرست شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: با افزایش تدریجی ظرفیت ذخیره سازی گاز در این مخزن که در آینده اتفاق خواهد افتاد، ظرفیت برداشت گاز در فاز نخست به روزانه هفت میلیون متر مکعب خواهد رسید.

وی با بیان این که در فاز دوم پروژه ذخیره سازی سراجه قم ظرفیت برداشت گاز از مخزن به روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید، اظهار داشت: در صورت فراهم بودن مقدمات، برای این بخش از طرح ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه نیز مناقصه برگزار خواهد شد.

رمضانی در باره طرح ذخیره سازی یورتشای ورامین نیز گفت: مطالعات در مورد این مخزن هنوز نهایی نشده است و پیش بینی می شود که تا دو سه ماه آینده با تکمیل شدن مرحله مطالعاتی، برای این مخزن نیز مناقصه برگزار شود.

سرپرست شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: مطالعه برای ذخیره سازی گاز در دیگر نقاط کشور نیز در دست اجرا و پیگیری است و با توجه به نیاز روزانه کشور به ۱۰ تا ۱۵ میلیون متر مکعب گاز ذخیره در زمستان ها، در هر نقطه که از نظر زمین شناسی امکان ذخیره سازی گاز وجود داشته باشد، مطالعات مربوط پیگیری خواهد شد.

وی در مورد مخزن تلخه نیز اظهار داشت: مطالعات زمین شناسی روی این مخزن به نتیجه نهایی نرسیده است در صورت مثبت بودن فازهای بعدی از مطالعات را نیز پیگیری خواهیم کرد.

رمضانی به آخرین وضعیت مذاکره میان ایران ترکمنستان برای ورود گاز از این کشور به ایران نیز گفت: تا کنون چهار دور مذاکره فشرده با حضور تیم های مشترک شرکت ملی گاز ایران و شرکت ملی صادرات گاز ایران با مقام های ترکمنستان انجام شده است و دور پنجم این مذاکرات نیز در شرف برگرازی است.

وی گفت: قرار شده است این موضوع درسطح مقام های بالاتر دو کشور پیگیری، تصمیم گیری و نتیجه آن در نهایت از سوی وزیر نفت ابلاغ شود.

سرپرست شرکت ملی گاز ایران به طرح های مربوط به احداث خطوط انتقال گاز پنجم تهران، پنجم و ششم سراسری اشاره کرد و اظهار داشت: هر سه این خطوط انتقال تزریق گاز شده اند اما هنوز به بهره برداری رسمی نرسیده اند.

وی افزود: به دلیل طولانی بودن و ظرفیت انتقال خطوط یاد شده، بنا بر تشخیص تزریق گاز به داخل خط پنجم تهران، پنجم و ششم سراسری زودتر آغاز شد و هم اکنون شرایط برای بهره برداری رسمی از آنها نیز در آینده نزدیک فراهم است.

رمضانی در باره افزایش تولید گاز و تحویل آن به پالایشگاه ها گفت: با بهره برداری از فازهای ۶، ۷ و ۸ پارس جنوبی و تلاش شرکت نفت مناطق مرکزی، امسال ظرفیت پالایشی به طور متوسط روزانه ۴۲میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.

سرپرست شرکت ملی گاز ایران به ازدحام در جایگاه های سی.ان.جی اشاره کرد و گفت: مشکل اساسی در احداث جایگاه های سی.ان.جی در کلان شهرهایی مانند تهران و مشهد، تحصیل زمین است، در عین حال تلاش شرکت گاز خودرو و شرکت های گاز استانی معطوف بر این است که این گونه موانع از سر راه کنار زده شوند و روند اجرای کار سرعت بیشتری به خود گیرد.

وی با بیان این که هنوز از ایده آل و استانداردهای خود فاصله داریم، تصریح کرد: تلاش مجموعه بر این است که به ازای هر یکهزار دستگاه خودور، یک جایگاه سی.ان.جی فعال داشته باشیم در صورتی هم اکنون به ازای هر ۱۴۰۰دستگاه خودرو یک جایگاه فعالیت می کند و باید به هدف تعیین شده رسید.

رمضانی گفت: اگر دستگاه های دولتی در واگذاری زمین برای احداث جایگاه مساعدت بیشتری کنند، ما نیز این آمادگی را داریم که تجهیزات را نصب کنیم تا از ایجاد صف های طولانی در کلان شهرها کاسته شود.

سرپرست شرکت ملی گاز ایران، تعداد جایگاه های فعال سی.ان.جی در کشور را ۶۱۰ باب اعلام کرد.

  • گروه خبری : عمومي
  • کد خبر : 207
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید