شانا
با هدف صیانت از ذخایر طبیعی و حفظ محیط زیست ، بهینه سازی برج های خنک کننده پالایشگاه ها ضروری است
مدیر پژوهش، توسعه و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، تاکید کرد: بهینه سازی برج های خنک کننده پالایشگاه های کشور، به منظور صیانت از ذخایر طبیعی و حفظ منابع آب زیر زمینی، ضروری است. دکتر محمدرضا امیدی خواه، در حاشیه سمینار « انتخاب برج خنک کننده _ امکان سنجی کاهش مصرف آب » در گفت وگو با خبرنگار شانا، افزود: با توجه به اینکه مصرف آب مورد نیاز فرآیند پالایش، در پالایشگاههای کشور زیاد است و با توجه به ضرورت حفظ منابع آب های زیر زمینی، بهینه سازی برج های خنک کننده در جهت کاهش مصرف آب پالایشگاهها، ضروری است.
دکتر محمدرضا امیدی خواه، در حاشیه سمینار « انتخاب برج خنک کننده _ امکان سنجی کاهش مصرف آب » در گفت وگو با خبرنگار شانا، افزود: با توجه به اینکه مصرف آب مورد نیاز فرآیند پالایش، در پالایشگاههای کشور زیاد است و با توجه به ضرورت حفظ منابع آب های زیر زمینی، بهینه سازی برج های خنک کننده در جهت کاهش مصرف آب پالایشگاهها، ضروری است.
وی، با اشاره به فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی مهندسان و کارشناسان پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، اظهار داشت: پروژه مطالعاتی امکان سنجی کاهش مصرف آب برج های خنک کننده پالایشگاه تهران که توسط مهندسان پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده، نمونه موفقی از فعالیت های تحقیقاتی است که با اجرای این مهم، می توان فعالیت این پالایشگاه را بهبود و ارتقاء بخشید.
امیدی خواه ادامه داد: نتایج به دست آمده از پروژه مطالعاتی امکان سنجی کاهش مصرف آب برج های خنک کننده پالایشگاه تهران، نشان می دهد که با صرف 11 میلیون دلار برای نصب برج های خنک کننده نوین در پالایشگاه تهران، می توان مصرف آب این پالایشگاه را به میزان بیش از 9 هزار متر مکعب در روز کاهش داد و این به معنای حفظ منابع آب زیر زمینی اطراف پالایشگاه به میزان قابل توجه است.
بگفته مدیر پژوهش، توسعه و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، این پروژه مطالعاتی نشان می دهد که پالایشگاه تهران در حال حاضر، روزانه بیش از 22 هزار متر مکعب مصرف می کند و از این رو در صورت ادامه این وضعیت، در چند سال آینده، پالایشگاه تهران با کمبود آب مصرفی و مشکلات ناشی از آن، مواجه خواهد شد.
امیدی خواه، خاطر نشان کرد: از آنجا که کشور ما از جمله کشورهای متعهد به پیمان کیوتو و دیگر پیمان های بین المللی برای حفظ محیط زیست است، لذا باید نسبت به حفظ ذخایر طبیعی و به ویژه بهینه سازی مصرف منابع طبیعی، دقت لازم را داشته باشیم.
سمینار یک روزه "برج خنک کننده _ امکان سنجی کاهش مصرف آب"، توسط مدیریت پژوهش، توسعه و فناوری و با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت، روز دوشنبه (14 آبان)، در محل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، برگزار شد.
در این سمینار، مهندس مهدی گوگل، به ارائه پروژه مطالعاتی امکان سنجی کاهش مصرف آب برج های خنک کننده پالایشگاه تهران پرداخت و به پرسش شرکت کنندگان در این سمینار پاسخ داد.
نظر دهید