• 1387/07/26 - 06:21
  • - تعداد بازدید: 892
  • - تعداد بازدیدکننده: 72
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
شانا

امکان تصفیه 100 درصدی نفت خام کشورهای آسیای میانه تا نیمه دوم سال 89

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران با اشاره به اجرای طرح بهینه سازی و بهبود کیفیت فرآورده ها در پالایشگاه تهران گفت: با اجرای این طرح امکان تصفیه 100 درصدی نفت خام کشورهای آسیای میانه تا نیمه دوم سال 1389 محقق می شود. به گزارش خبرنگار شانا، شهاب الدین متاجی در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران در تشریح روند فعالیت های پالایشگاه تهران گفت: پالایشگاه تهران در سال 1347 با ظرفیت تولید روزانه 85 هزار بشکه در روز راه اندازی شد که با انجام تغییراتی در طراحی، در سال 1355 ظرفیت آن به 125 هزار بشکه در روز افزایش یافت.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران با اشاره به اجرای طرح بهینه سازی و بهبود کیفیت فرآورده ها در پالایشگاه تهران گفت: با اجرای این طرح امکان تصفیه 100 درصدی نفت خام کشورهای آسیای میانه تا نیمه دوم سال 1389 محقق می شود.


به گزارش خبرنگار شانا، شهاب الدین متاجی در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران در تشریح روند فعالیت های پالایشگاه تهران گفت: پالایشگاه تهران در سال 1347 با ظرفیت تولید روزانه 85 هزار بشکه در روز راه اندازی شد که با انجام تغییراتی در طراحی، در سال 1355 ظرفیت آن به 125 هزار بشکه در روز افزایش یافت.

وی افزود: با توجه به رشد مصرف فرآورده های نفتی و ضرورت تامین نیازهای بازار داخلی پنج سال بعد از احداث پالایشگاه تهران پالایشگاه دوم در سال 1352 با ظرفیت 100 هزار بشکه در روز ساخت و راه اندازی شد.

مدیر عامل پالایشگاه تهران با اشاره به افزایش ظرفیت تولید پالایشگاه در سال های اخیر گفت: در سال 1382 با انجام برخی تغییرات ظرفیت عملیاتی این پالایشگاه به 25 هزار بشکه در روز افزایش یافت.

متاجی ظرفیت اسمی پالایشگاه را 235 هزار بشکه در روز عنوان کرد و درباره نحوه تامین نفت خام پالایشگاه گفت: تامین نفت خام پالایشگاه تهران از طریق خط لوله 24 اینچ مارون و خط لوله 26 اینچ اهواز صورت می پذیرد.

وی اجرای طرح سوآپ را یکی از مهمترین پروژه های انجام شده در پالایشگاه تهران خواند و افزود: 15 درصد نفت خام مورد نیاز پالایشگاه تهران از منابع کشورهای آسیای میانه تامین می شود که تغییرات مورد نیاز برای پالایش نفت خام ورودی به پالایشگاه هم اکنون در پالایشگاه تهران در حال انجام است.

مدیر عامل پالایشگاه تهران گفت: پالایشگاه تهران 5/15 درصد از کل ظرفیت پالایشگاهی کشور را تامین می کند و با این که قدیمی ترین پالایشگاه کشور است، اما از نظر تولید مواد با ارزش، یکی از پالایشگاه های مدرن محسوب می شود.

وی درباره میزان تولید فرآورده های نفتی در پالایشگاه تهران، گفت: 18 درصد از تولیدات پالایشگاه تهران بنزین، 16 درصد بنزین موتور، 30 درصد نفت گاز، 21 درصد نفت اوره و 5 درصد تولید سایر محصولات است.

متاجی اظهار داشت: در پالایشگاه تهران روزانه 235 هزار بشکه تقطیر در فشار جو، 39 هزار بشکه کاهش گرانروی، 15 هزار بشکه تصفیه گاز مایع، 32 هزار بشکه تولید بنزین و 35 هزار بشکه آیزوماکس تولید می شود.

متاجی با بیان این که پالایشگاه تهران در تولید نیاز داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: این پالایشگاه بیش از 16 درصد از نیاز داخلی را بر طرف می کند و تامین نیاز مصرف شهر تهران نیز به عهده پالایشگاه تهران است.

تولید روزانه 18 هزار بشکه بنزین در پالایشگاه تهران

او با اشاره به اجرای طرح بنزین سازی پالایشگاه تهران ارتقای کیفیت بنزین تولیدی پالایشگاه را یکی از مهمترین اهداف اجرای این طرح خواند و تصریح کرد: با اجرای این پروژه، ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه به 18 هزار بشکه در روز رسیده و کیفیت تولید این محصول به استاندرادهای یورو 5 ارتقا می یابد.

وی کاهش گوگرد تولیدی پالایشگاه و افزایش عدد آرام سوزی بنزین (اکتان) را از اهداف اجرای طرح بنزین سازی پالایشگاه تهران خواند و گفت: با اجرای پروژه، عدد آرام سوزی بنزین نهایی پالایشگاه تهران از 87 به 94 ارتقا خواهد یافت و مقدار گوگرد این ماده به صفر می رسد.

احداث واحد گوگرد زدایی نفت سفید و نفت گاز در پالایشگاه تهران

متاجی از دیگر طرح های در دست اجرای پالایشگاه تهران را بهینه سازی و بهبود کیفیت فرآورده ها در پالایشگاه تهران خواند و افزود: با اجرای این طرح دو واحد گوگرد زدایی نفت سفید و نفت گاز در پالایشگاه راه اندازی می شود که در نتیجه آن تولید نفت گاز و نفت سفید پالایشگاه بر اساس استاندارهای یورو 4 و یورور 5 انجام می شود .

وی میزان سرمایه گذاری در این طرح را 3 تریلیون و 200 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این طرح از نظر فیزیکی تا کنون 12 درصد پیشرفت داشته و به صورت کامل به دست نیروهای داخلی اجرای شده است که پیش بینی می شود تا اواسط سال 1389 به اتمام برسد.

وی افزود: اقدام دیگر پالایشگاه تهران نوسازی سیستم کنترل و بازار دقیق است که کار طراحی این سیستم هم اکنون به پایان رسیده و تا دو ماه آینده اسناد اجرایی آن به پیمانکار تحویل داده می شود.

مدیر عامل پالایشگاه تهران درباره بازیابی گازهای مخازن گفت: مقدار زیادی از گازهای طبیعی در مخازن فرآورده های نفتی وجود دارد که نقش آلایندگی زیادی در محیط دارد، به همین دلیل پروژه ای را برای بازیابی این گازها در دست اقدام داریم.

وی افزایش ظرفیت دیگ های بخار پالایشگاه را از دیگر پروژه های در دست اقدام با هدف کاهش انرژی مصرفی در پالایشگاه تهران اعلام و تصریح کرد: بازده دیگ های بخاز نیز از 75 درصد به 90 درصد افزایش یافته اند که با توجه به افزایش قیمت مصرف سوخت، تصمیم گرفته ایم راندمان دیگ ها را بالا ببریم که این طرح از کارهای بسیار مهم پالایشگاه است و هم اکنون در حال اجرا است.

متاجی درباره مسئله آلودگی آب های زیرزمینی در اطراف پالایشگاه تهران گفت: هم اکنون همه مناطق آلوده در جنوب تهران شناسایی و کمیت و کیفیت آلاینده ها مشخص شده است.

وی ادامه داد: از سال 1384 سیستم هایی را برای رفع آلودگی های آب های زیرزمینی طراحی کرده و فعالیت خود را برای بازیابی مواد نفتی از سال گذشته در پالایشگاه آغاز کرده ایم.

مدیر عامل پالایشگاه تهران در باره صادرات محصولات تولیده شده در پالایشگاه تهران اظهار داشت: پالایشگاه تهران مسئول تامین سوخت استان های همجوار است که در کنار آن تولیدات این پالایشگاه مانند سوخت جت، گازها و ماده اولیه روغن به صورت مستقیم و غیر مستقیم به کشورهای مختلف صادر می شود.

پالایشگاه تهران در 15 کیلومتری جنوب تهران واقع شده است و شامل دو پالایشگاه جنوبی و شمالی است.

واحدهای تقطیر، کاهش گرانروی، تصفیه گاز مایع، آیزوماکس (هیدروکراکر)، هیدروژن سازی، تولید بنزین، تصفیه گاز و بازیافت گوگرد از مهم ترین واحدهای پالایشگاه تهران به شمار می رود
  • گروه خبری : عمومي
  • کد خبر : 202
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید