پروژه ها ی در دست اقدام شرکت پالایش نفت لاوان
طرح احداث واحد حلالهای ویژه شرکت پالایش نفت لاوان
به منظور جلوگیری از خام فروشی محصول میانی نفتا و ایجاد تنوع در سبد فرآوردههای تولیدی شرکت و با هدف ایجاد ارزش افزوده و نهایتاً سوددهی بیشتر در شهریور ماه سال 1401 توسط هیأت مدیره محترم شرکت پالایش نفت لاوان به تصویب رسید. خوراک این واحد، نفتای مازاد تولیدی بوده و با اتمام مراحل ساخت و بهره برداری از آن، محصولات با ارزشی همچون، حلالهای گروه 400 (حلال402، حلال 404، حلال 406 و حلال 410)، نرمال پنتان و ایزوپنتان و نرمال هگزان با گرید صنعتی و غذایی به جای فراورده مازاد نفتا در چرخه تولید قرار خواهد گرفت. افزایش اهمیت و کاربرد این نوع حلالها در صنایع مختلف در سالهای اخیر، رشد فزاینده تقاضا را در بازارهای بین المللی و داخلی در پی داشته و این مهم سبب گردیده تا تولید این محصولات توسط شرکت پالایش نفت لاوان نوید بخش ایجاد زنجیره ارزش پایدار در کسب و کار باشد.
در این پروژه مقدار 5500 بشکه در روز از فراورده نفتای مازاد به انواع فراورده حلال با ارزش افزوده بالاتر تبدیل خواهد شد و با (IRR) 29.15 درصد و بازگشت سرمایه زیر سه سال از پروژههای مهم برنامه ریزی شده جهت ارتقای ارزش سهام شرکت پالایش نفت لاوان می باشد.
از مزایای این پروژه می توان موارد ذیل را برشمرد:
افزایش گردش مالی و سوددهی شرکت
ایجاد اشتغال زایی و به کارگیری نیروهای متخصص
افزایش قابل توجه سبد فرآورده های تولیدی پالایشگاه
افزایش ظرفیت ذخیره سازی متنوع نفتا و سایر محصولات در صورت نیاز انعطاف پذیری طرح و امکان تولید محصولات متنوع با توجه به نیاز بازار
به کارگیری توان داخل به منظور طراحی، خرید، اجرا، نصب و مهندسی معکوس تجهیزات مورد نیاز پروژه
احداث واحد تقطیر در خلاء و واحد تولید قیر بهمراه سرویس های جانبی شرکت پالایش نفت لاوان
هدف از احداث این واحد ها جلوگیری از خام فروشی و ورود ارز به کشور می باشد.
با توجه به کاهش پتانسیل جذب نفت کوره بعنوان سوخت در صنایع مختلف و ذکر این موضوع که نفت کوره خروجی از واحد VDU موجود در پالایشگاه لاوان دارای محصول بالقوه لوب کات و محصولات قابل استحصال سنگین تر با ارزش افزوده بالاتر (نظر قیر 60/70) بوده است که در صورت تولید این محصولات و امکانات بالقوه پالایشگاه در جهت صادرات آن، طرح احداث واحد تقطیر در خلاء جدید و واحد تولید قیر را در دستور کار خود قرار داده، که علاوه بر جلوگیری از خام فروشی، در جهت سودآوری پالایشگاه و ورود ارز به کشور در شرایط حساس کنونی را در پی خواهد داشت.
پروژه ها ی انجام شرکت پالایش نفت لاوان
در سال 1373 با اجرای طرح افزایش ظرفیت واحد تقطیر نفت خام سیستم تلمبه گردشی نفت سفید موجبات افزایش ظرفیت واحد تقطیر نفت خام از 20.000 بشکه به 30.000 بشکه در روز و همچنین متناسب با آن افزایش تولید فرآورده ها و امکان تولید فرآورده با ارزش نفت سفید و کاهش ضایعات فراهم گردید.
در سال 1377 و با بازنگری صورت گرفته در ساختار سازمانی شرکتهای پالایشی ، نقطه عطفی در تاریخچه پالایشگاه لاوان ایجاد شد و پالایشگاه لاوان از پالایشگاه شیراز جدا و بعنوان یک شرکت پالایشی مستقل و دارای ردیف بودجه مستقل تحت عنوان شرکت پالایش نفت لاوان به ادامه فعالیت پرداخت .
در سال 1380 با استفاده از توان متخصصان داخلی واحد بنزین سازی این پالایشگاه راه اندازی گردید .
در سال 1388 اسکله دو منظوره نفتی – تدارکاتی و واحد استحصال و ذخیره سازی گاز مایع (LPG) این شرکت که پیش از آن در فلرهای پالایشگاه سوزانده می شد به بهره برداری رسید.
پروژه های طرح جامع بهبود فرآیند و بهینه سازی ظرفیت در شرکت پالایش نفت لاوان
شرکت پالایش نفت لاوان به منظور ارتقاء کیفیت وافزایش کمی فرآورده های تولیدی خود و در راستای صیانت از محیط زیست اقدام به اجرای طرح بهبود فرآیند و بهینه سازی ظرفیت در پالایشگاه نموده است. این طرح که شامل پروژه های احداث واحد تقطیر، احداث واحدهای تصفیه هیدروژنی و ایزومریزاسیون نفتای سبک، تصفیه هیدروژنی و تبدیل کاتالیستی، تصفیه هیدروژنی فرآورده های میان تقطیر نفت سفید و نفت گاز، واحد بازیافت گوگرد، ایجاد سرویس های وابسته و جانبی و احداث دو رشته خط لوله 16 اینچی برای بارگیری فرآورده های نفتی می باشد طی قراردادهایی با پیمانکاران اجرائی داخلی به صورت مهندسی، خرید و ساخت ( E.P.C ) انجام داده است .
در دهم اردیبهشت ماه سال 1390 و مصادف با روز ملی خلیج همیشه فارس فاز اول طرح بهبود فرآیند و بهینه سازی ظرفیت شرکت با هدف افزایش ظرفیت از 30 هزار بشکه در روز به 55 هزار بشکه در روز در مدار تولید قرار گرفت.
شرکت پالایش نفت لاوان به منظور ارتقاء کیفیت وافزایش کمی فرآورده های تولیدی خود و در راستای صیانت از محیط زیست اقدام به اجرای طرح بهبود فرآیند و بهینه سازی ظرفیت در پالایشگاه نموده است که در این راستا، واحد تصفیه هیدروژنی و ایزومریزاسیون نفتای سبک با حضور مقام محترم ریاست جمهوری در تیر ماه 1392 به بهره برداری رسید.
در بهمن ماه 1394 واحد تصفیه هیدروژنی فرآورده های میان تقطیر نفت سفید و نفت گاز به منظور تولید فرآورده ها ، مطابق با استاندارد یورو 4 به بهره برداری رسید.
در حال حاضر خوراک 35 هزار بشکه (نفت خام) پالایشگاه توسط یک رشته خط لوله 12 اینچ از مخازن تاسیسات شرکت نفت فلات قاره لاوان و 20 هزار بشکه میعانات گازی پارس جنوبی (که توسط کشتی به لاوان حمل میشود ) تامین می گردد.
اجرای این طرحها دستاوردهایی از جمله :
1-افزایش ظرفیت پالایش نفت خام از 30 هزار به 55 هزار بشکه در روز
2-کاهش تولید فرآورده های سنگین نظیر نفت کوره
3-افزایش تولید فرآورده های سبک با ارزش نظیر گاز مایع، بنزین و نفت گاز
4-تولید فرآورده های نفتی مطابق با استانداردهای روز جهانی ( Euro 4 )
5- اضافه شدن محصولات جدید نظیر سوخت جت و گوگرد به سبد تولیدات شرکت
6- ایجاد ارزش افزوده و بهبود عملکرد اقتصادی
7-فراهم گردیدن زمینه های اشتغال مولد و مستمر
8- بهینه سازی مصرف انرژی
9- کاهش چشمگیر آلاینده های زیست محیطی