شانا
معرفی پالایشگاه های اصفهان و تبریز به سازمان خصوصی سازی برای واگذاری
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش خبر داد در همسویی با اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴قانون اساسی، پالایشگاه اصفهان به وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصی سازی برای واگذاری به بخش خصوصی عرضه شده است. مهندس محمدرضا نعمت زاده در گفت و گو با خبرنگار شانا افزود: بر اساس تصمیم شورای اقتصاد که به وزارت نفت نیز ابلاغ شده ، در همسویی با اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴قانون اساسی و تاکید مقام معظم رهبری، وزارتخانههای نفت و امور اقتصادی و دارایی موظفند در زمینه واگذاری پالایشگاه های مورد اشاره در این مصوبه، از طریق مزایده اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ادامه داد: به دنبال آن، به زودی پالایشگاه تبریز نیز برای واگذاری به بخش خصوصی به وزارت امور اقتصادی و دارایی معرفی خواهد شد.
نعمت زاده با بیان این که همزمان، تلاش برای سرمایه گذاری در زمینه احداث پالایشگاه در کشورهای دیگر نیز، از مهم ترین فعالیت هاست، تصریح کرد: احداث و توسعه واحدهای بزرگ پالایشی به کمک توان فنی و مهندسی فعالان و صنعتگران داخلی و در چارچوب حفظ و رعایت مسائل زیست محیطی انجام می شود.
وی ادامه داد: همچنین در همسویی با سیاست های کلی نظام و تاکید مقام معظم رهبری، مشارکت فعال بخش خصوصی در زمینه احداث و توسعه پالایشگاه های جدید و واگذاری پالایشگاه های قدیمی مد نظر بوده است؛ به گونه ای که هم اکنون برخی طرح های توسعه پالایشگاه های کشور با حضور شرکت های توانمند داخلی اجرا می شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی یادآوری کرد: خوشبختانه بخش خصوصی نیز به مشارکت و سرمایه گذاری در این زمینه علاقه مند است و هم اکنون با تماس های فراوان و تقاضاهای بسیاری از سوی شرکت های داخلی برای سرمایه گذاری در این زمینه مهم رو به رو هستیم.
نعمت زاده با اشاره به توانمندی صنعتگران داخلی ادامه داد: گروهی از همکاران ما در برخی کشورها در حال مذاکره برای احداث پالایشگاه هستند و مقام های بسیاری از این کشورها علاقه مندی خود را برای مشارکت ایرانیان در اجرای پروژه های نفتی ابراز داشته اند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران یادآوری کرد: علاقه مندی کشورها به سرمایه گذاری ایران در آن مناطق، نشان از وجود اعتبار جهانی تلاشگران و توانمندان صنعت نفت کشور است.
نعمت زاده افزود: در مقابل بسیاری از مقام ها و شرکت های خارجی نیز علاقه مندی خود را برای سرمایه گذاری در صنعت نفت کشور ابراز داشته اند که می توان در این زمینه به امضای مشارکتنامه میان ایران و مالزی در زمینه احداث واحدهای پالایشی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: این جهش چشمگیر، برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و صنعت نفت کشور افتخار بزرگی است که در آینده نزدیک شاهد پیامدهای مثبت آن در توسعه کشور خواهیم بود.
نعمت زاده همچنین با اشاره به موافقت شورای اقتصاد با سرمایهگذاری بیش از ۲۰هزار میلیارد ریالی شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی از محل منابع داخلی به منظور افزایش توان پالایشگاهی کشور و ترغیب بخش خصوصی برای فعالیت در این زمینه گفت: این میزان سرمایهگذاری شامل دوازده طرح تعمیر و نگهداشت و پایداری عملیات در پالایشگاههای آبادان، تهران، لاوان، تبریز، بندرعباس، اراک، کرمانشاه، شیراز، اصفهان و دیگر مناطق، دو طرح توسعه و بهینهسازی فرآیند پالایشگاههای بندرعباس و لاوان است.
وی ادامه داد: بخش دیگر این میزان سرمایه گذاری شامل 11 طرح توسعه و بهینهسازی تاسیسات نفتی موجود در مناطق آبادان - ماهشهر، تهران - تبریز، اصفهان - مارون، اسلام آباد - اصفهان، کرمانشاه، پالایشگاه بندر عباس، بندر ماهشهر و دیگر مناطق، همچنین طرح احداث تاسیسات نفتی در جزیره قشم نیز میشود.
بر اساس برنامه ریزی توسعه صنایع پالایشی کشور، تا پایان برنامه چهارم توسعه، با بهسازی و تغییر الگوهای پالایش در پالایشگاه های موجود و احداث سه پالایشگاه جدید، ظرفیت پالایشی کشور به دو میلیون و 500 هزار بشکه در روز افزایش می یابد که به این ترتیب جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن بیشترین ظرفیت پالایشی در خاورمیانه، به یکی از صادرکنندگان عمده فرآورده های سبک نفتی (بنزین موتور، گازوییل و سوخت جت) در جهان تبدیل خواهد شد.
نظر دهید