• 1387/10/28 - 10:28
  • - تعداد بازدید: 972
  • - تعداد بازدیدکننده: 88
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
شانا

برگزاری سومین همایش اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز پتروشیمی

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی از برگزاری سومین همایش سالانه این اتحادیه خبرداد و گفت: در این همایش وزیران اقتصاد، صنایع و کار، همچنین نمایندگانی از شرکت ملی نفت و شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی سخنرانی خواهند کرد. به گزارش خبرنگار شانا، سید حمید حسینی صبح امروز (شنبه 28 دی) در یک نشست خبری، در تشریح اهداف برگزاری سومین همایش سالانه اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: سومین همایش سالانه این اتحادیه شامگاه 30 دی ماه سال جاری با رویکرد فضای کسب و کار برگزار می‌شود

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی از برگزاری سومین همایش سالانه این اتحادیه خبرداد و گفت: در این همایش وزیران اقتصاد، صنایع و کار، همچنین نمایندگانی از شرکت ملی نفت و شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی سخنرانی خواهند کرد.


به گزارش خبرنگار شانا، سید حمید حسینی صبح امروز (شنبه 28 دی) در یک نشست خبری، در تشریح اهداف برگزاری سومین همایش سالانه اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: سومین همایش سالانه این اتحادیه شامگاه 30 دی ماه سال جاری با رویکرد فضای کسب و کار برگزار می‌شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به اهمیت کسب و کار ملی در محیط بین‌المللی اظهار داشت: در سومین همایش سالانه اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی که با حضور تشکل‌های خارجی برگزار می‌شود، محیط کسب و کار برای صادرات فرآورده‌ها ارزیابی خواهد شد.

وی یادآور شد: دکتر شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، دکتر محمد جهرمی، وزیر کار و امور اجتماعی، مهندس علی اکبر محرابیان، وزیر صنایع و معادن، مصطفی پور محمدی، رئیس سازمان بازرسی کشور، دکتر حجت الله غنیمی فرد، معاون سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران و نمایندگانی از یک تشکل مشابه هندی در سومین همایش سالانه اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی حضور یافته و سخنرانی خواهند کرد.

حسینی همچنین توضیح داد: در سومین همایش سالانه اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی، پانلی با حضور مدیران سازمان توسعه تجارت، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، بانک توسعه صادرات ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل خواهد شد.

وی اظهار داشت: در پانل یاد شده مسائل و مشکلات مربوط به صادرات فرآورده ها، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت، همچنین در پایان همایش از اعضای فعال که با اتحادیه تعامل بیشتر و مطلوب تری داشته اند، قدردانی خواهد شد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران در ارزیابی کلیات برنامه پنجم توسعه تصریح کرد: کلیات این برنامه بیانگر کمی شدن شاخص ها، نهادسازی (صندوق توسعه ملی) است، همچنین به دانش و فناوری در تدوین این برنامه توجه چشمگیری شده است.

وی همچنین افزود: مقایسه برنامه چهارم با برنامه در دست تدوین حاکی از آن است که برنامه پیشین با رویکرد تعامل با خارج تدوین شده بود و این برنامه با رویکرد به داخل تنظیم شده و بر بومی سازی نظریه ها و نیز مشارکت و عدالت، تأکید شده است.

حسینی با بیان این که برنامه پنجم توسعه توجه کمتری به راهبرد محوری توسعه صادرات دارد، ادامه داد: رویکرد تعامل با جهان و همچنین سیاست های پولی و ارزی: در برنامه پنجم توسعه دیده نشده است.

وی با اشاره به این که بخش خصوصی کلیات طرح تحول اقتصادی دولت را قبول دارد، افزود: این طرح افزون بر این که یک اصلاح ساختاری به شمار می آید، نیاز ضروری کشور است و از سوی دیگر با توجه به مسائل بودجه ای کشور به ناچار باید بحث یارانه ها از طریق این طرح به گونه ای حل شود، البته نحوه اجرا و زمان برای حصول موفقیت در طرح تحول اقتصادی اهمیت ویژه ای دارد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به بحث هدفمند شدن یارانه حامل های انرژی در طرح تحول اقتصادی پیشنهاد کرد: به طور قطع به میزانی که طرح تحول اقتصادی اجرا شود، قیمت فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی آزاد می شود، شرکت ملی نفت هم باید از بحث واردات و فروش فرآورده ها خارج شده و به همان میزان نیز به بسترهای آزادسازی اقتصاد د توجه شود.

حسینی اظهار داشت: هم اکنون بخش خصوصی در حوزه تجارت نفت و فرآورده های آن حضور ندارد و تا کنون هم شرکت های بخش خصوصی در این عرصه پذیرفته نشده اند.

وی همچنین با اشاره به وضعیت واگذاری شرکت پترو ایران به بخش خصوصی تأکید کرد: ایجاد تردید در واگذاری ها و یا دخالت مستقیم و غیرمستقیم سایر سازمان ها در بحث های واگذاری به ضرر اجرایی شدن سیاست های اصل 44 و حضور مطمئن بخش خصوصی در صحنه های اقتصادی خواهد بود.

وی همچنین تصریح کرد: افزون بر مشکلات یاد شده، مالیات بر صادرات، نحوه اجرای بخشنامه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قیمت خوراک، عدم کاربری علامت استاندارد، نبود امکان صادرات برخی تولیدات، یارانه ای بودن حامل های انرژی و نگرش منفی به فعالان این بخش نیز، از دیگر مسائل و مشکلات پیش روی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی به شمار می آید.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی، پوشش همه تولیدکنندگان و صادرکنندگان، جذب سرمایه گذاری در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، روان سازی تولید و صادرات، مشارکت در بورس نفت و اصلاح تعرفه های گمرکی را از مهم ترین برنامه های پیش روی این اتحادیه در آینده خواند.

دولت واردات اقلام مصرفی را به صادرات موکول کند

رئیس اتحادیه‌ صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به کاهش قیمت نفت و بودجه انقباضی سال آینده گفت: دولت برای حمایت از صادرات می‌تواند واردات بخشی از اقلام مصرفی را از محل صادرات انجام دهد یا با تنظیم نرخ ارز و نیز پوشش هزینه‌های حمل دریایی از صادرکنندگان حمایت کند.

وی افزود: همچنین دولت به منظور حمایت از صادرکنندگان در سال آینده می تواند از طریق مبادله های تهاتری کالا با کالا، بازارها را برای عرضه کالاهای داخلی بگشاید و بستری را صادرات به شکل مدت‌دار فراهم کند.

حسینی با تبریک سی امین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در تشریح وضعیت صادرات و واردات سه دهه گذشته تصریح کرد: در ابتدای انقلاب واردات کشور افزون بر 20 میلیارد دلار و صادرات آن 600 میلیون دلار شامل پسته، خاویار، فرش، خشکبار و در مجموع کالاهای سنتی بود.

وی افزود: هم اکنون 60 میلیارد دلار واردات و 20 میلیارد دلار صادرات انجام می شود که در واقع صادرات غیر نفتی کشور یک سوم واردات را پوشش می دهد و با تداوم آن، در تجارت خارجی کشور نوعی توازن و تعادل به وجود خواهد آمد.

وی در باره تولید 32 میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال گذشته، بر امتیازهای صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پایه نفتی تأکید کرد و اظهار داشت: با توجه به این که قرار است تولید محصولات پتروشیمی تا سال 1404 به 70 میلیون تن افزایش یابد، با در نظر گرفتن این که بیش از 50 درصد صادرات فرآورده های صنعتی و پایه نفتی کشور به محصولات پتروشیمی اختصاص دارد، می توان چشم انداز مطلوبی را برای صادرات غیر نفتی کشور ترسیم کرد.

رئیس اتحادیه‌ صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: در سال گذشته افزون بر 7 میلیون تن فرآورده‌های نفتی در کشور تولید و از این میزان 5/1 میلیون تن صادر شده است و بر اساس آمارها در 9 ماه نخست سال جاری 3/1 میلیون تن صادرات انجام شده که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

وی با اشاره به این که در سال های اخیر بسترهای حضور بخش خصوصی در بخش تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی فراهم شده است، توضیح داد: بر اساس آمارها بیش از 50 درصد صادرات غیر نفتی کشور را صادرات صنعتی و پتروشیمی تشکیل می دهد.

حسینی با بیان این که 20 درصد صادرات از بندر عسلویه، 12 درصد از بندر امام و 30 درصد از صادرات بندر شهید رجایی و بندرعباس، صادرات فرآورده‌های نفتی است، یادآور شد: رسیدگی و حل مشکلات این بخش از صادرات کشور به مفهوم حل 50 درصد از مشکلات صادراتی خواهد بود.

وی بیشترین آثار هدفمند کردن یارانه‌ها را در قیمت خوراک پالایشگا‌ه‌ها خواند و گفت: اجرای این طرح موجب کاهش مصرف در داخل و ایجاد ظرفیت برای افزایش صادرات خواهد شد.

رئیس اتحادیه‌ صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی تصریح کرد: با توجه به انقباضی بودن بودجه سال آینده، انتظار زیادی در زمینه حمایت از صادرات از سوی دولت نیست؛ با این حال دولت می‌تواند واردات اقلام مصرفی را به صادرات موکول کند.
  • گروه خبری : عمومي
  • کد خبر : 235
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید