شانا
با هدف بهره برداری بیشتر از فرآورده های سبک ، پالایش نفت خام های سنگین در کشور هدف گذاری شده است
سرپرست واحد پژوهش و توسعه شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: سیاستگذاری صنعت پالایش نفت کشور، حرکت به سمت استفاده و بهره برداری بیشتر از نفت خام های سنگین و فرآورده های با ارزش آن است. مهندس پونه قره بگلو در گفت و گو با خبرنگار شانا افزود: این مهم ایجاب می کند تا به فرآورده های جانبی و با ارزش فرآیند پالایش نفت مانند کک نفتی بیشتر توجه شده و تمرکز بر تولید این فرآورده تقویت شود.
مهندس پونه قره بگلو در گفت و گو با خبرنگار شانا افزود: این مهم ایجاب می کند تا به فرآورده های جانبی و با ارزش فرآیند پالایش نفت مانند کک نفتی بیشتر توجه شده و تمرکز بر تولید این فرآورده تقویت شود.
وی ادامه داد: از آنجا که کک نفتی به دلیل ارزش حرارتی بالا و کاربرد بسیار مفید در صنایع انرژی بر مانند صنعت تولید سیمان، یک فرآورده با ارزش فراوان محسوب می شود و با توجه به پراکندگی کارخانجات سیمان در کشور، از این رو پژوهشگران صنعت نفت مصمم به بررسی امکان استفاده از کک نفتی به عنوان سوخت جایگزین در کارخانه های تولید سیمان شده اند.
قره بگلو با بیان این که بررسی های جدید حاکی از وابستگی صنعت سیمان به صنعت نفت و اثرگذاری صنعت پالایش نفت در توسعه صنعت سیمان است، اظهار داشت: در نتیجه طرح توسعه پالایشگاه های اراک واصفهان، روزانه 35 تن کاتالیست مستعمل با عنوان (RFCC) تولید خواهد شد که این نوع کاتالیست در توسعه صنعت سیمان کشور بسیار اثرگذار است.
سرپرست واحد پژوهش و توسعه شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران افزود: بررسی ها انجام شده نشان می دهد که این کاتالیست مستعمل از ترکیبات اصلی سیمان است و از آنجا که نگهداری این کاتالیست مستعمل موجب بروز آلودگی های زیست محیطی خواهد شد، از این رو استفاده از آن در صنعت تولید سیمان موجب تقویت محصول کارخانه های سیمان کشور شده و همچنین از آلودگی های زیست محیطی نیز جلوگیری خواهد شد.
قره بگلو خاطر نشان کرد: علاوه بر این طبق تحقیقات انجام شده، استفاده از کاتالیست های مستعمل در صنعت سیمان، موجب افزایش پایداری و کیفیت سیمان تولیدی کارخانه های سیمان کشور خواهد شد.
به گزارش خبرنگار شانا، سمینار یک روزه «بررسی نتایج استفاده از کک نفتی به عنوان سوخت جایگزین در کارخانه های سیمان و امکان پسماند کاتالیست RFCC تولید سیمان پرتلند مخلوط»در محل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران امروز ( یکشنبه 13 آبان) برگزار شد.
دکتر «علی اله وردی» و مهندس «ابراهیم نجفی» از دانشگاه علم و صنعت مقاله های پژوهشی خود را با عنوان «سیر تحول تکنولوژی و شناسایی قابلیت های صنعت سیمان در مدیریت پسماندها»، «نتایج تحقیقات امکان سنجی مصرف کک نفتی در واحد چهارم کارخانه سیمان صوفیان»، « اهمیت علمی _ تاریخی استفاده از مواد پوزلانی با منشاء طبیعی یا مصنوعیدر صنعت سیمان» و «آخرین تجارب و دستاوردهای جهانی صنعت سیمان در مصرف پسماندها» ارائه شد
نظر دهید