شانا
افزایش 3 هزار تنی ظرفیت ذخایر گاز مایع منطقه هرمزگان
شانا _ گروه پالایش و پخش: معاون فنی عملیاتی شرکت پخش فرآوردهای نفتی منطقه هرمزگان از برنامهریزی برای ساخت دو مخزن هزار و 500 تنی برای افزایش ذخیرهسازی گاز مایع خبر داد. به گزارش خبرنگار شانا، مهندس داریا اخگر که هنگام بازدید خبرنگاران از از تأسیسات ذخیرهسازی گاز مایع بندرعباس حضور داشت، در باره پیشینه این تاسیسات گفت: این تأسیسات در سال 1360 در مساحتی افزون بر 18 هکتار زمین راهاندازی شد و به بهرهبرداری رسید. وی ادامه داد: تأسیسات گازی بندرعباس 22 مخزن دارد که ظرفیت اسمی آن 10 هزار و 160 تن و در حال بهرهبرداری است
به گزارش خبرنگار شانا، مهندس داریا اخگر که هنگام بازدید خبرنگاران از از تأسیسات ذخیرهسازی گاز مایع بندرعباس حضور داشت، در باره پیشینه این تاسیسات گفت: این تأسیسات در سال 1360 در مساحتی افزون بر 18 هکتار زمین راهاندازی شد و به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: تأسیسات گازی بندرعباس 22 مخزن دارد که ظرفیت اسمی آن 10 هزار و 160 تن و در حال بهرهبرداری است.
به گفته اخگر، 6 مخزن 40 تنی، 10 مخزن 500 تنی، دو مخزن هزار و500 تنی و چهار مخزن زیرزمینی مجموعه مخازن این تأسیسات است که البته از مخازن زیرزمینی هم اکنون استفاده نمیشود.
اخگر با بیان این موضوع که با ساخت دو مخزن یادشده، سه هزار تن به حجم ذخیرهسازی تأسیسات گازی بندرعباس افزوده میشود، یادآور شد: زمین این دو مخزن آماده اما مراحل تأسیساتی در مرحله طراحی است.
معاون فنی عملیاتی شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه هرمزگان افزود: راهاندازی خطوط 16 اینجی انتقال گاز از اسکله شهید باهنر به مخازن ذخیرهسازی به طول سه کیلومتر در دستور کار قرار گرفت که تا سال 89 به بهرهبرداری میرسد.
وی تصریح کرد: انتقال گاز از اسکله نفتی شهید باهنر به تاسیسات ذخیرهسازی گاز مایع بندرعباس هم اکنون با خط لوله 10 اینچی محقق میشود، اما از آنجا که تعمیرات این خط در دستور کار قرار دارد، با برونسپاری صورت گرفته لولهکشی جدید این خط به قطر 16 اینچ در سه ماه پایانی امسال و سال آینده در دستور کار خواهد بود که امیدواریم بتوانیم تا پایان سال 89 از آن بهرهبرداری کنیم.
اخگر اظهار داشت: در صورت تحقق پروژه یادشده، یکی از فوایدی که عاید بخش گاز بندرعباس میشود، امنیت در انتقال و بهرهوری از زمان کمتر و سود بیشتر است.
به گفته معاون فنی عملیاتی شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه هرمزگان، این تأسیسات 6 دهنه بارگیری گاز الپی جی دارند که در هر یک از آنها دو گازکش به طور همزمان قادر به بارگیریاند.
وی تأکید کرد: از این جایگاه بارگیری روزانه به طور میانگین حدود هزار و 500 تن گاز مایع تحویل مشترکان میشود که البته در صورت ارتقا حجم گاز انتقالی میتوانیم در زمان اوج مصرف آن را تا چهار هزار تن افزایش دهیم.
معاون فنی عملیاتی شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه هرمزگان تصریح کرد: در این تأسیسات از سه شیوه انتقال گاز با کشتی، انتقال گاز با تانکر و خط لوله گاز استفاده میشود که هدف از این انتقال گذشته از تأمین گاز مصرفی هرمزگان گازرسانی به استانهایی همچون سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و کرمان است.
نظر دهید